FOLLOW US: facebook twitter

Ενημέρωση, ψυχαγωγία, εκπαίδευση στο νέο πόρταλ της Δυτ. Ελλάδας

Ημερομηνία: 03-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Γραμμή Ψυχοκοινωνικής στήριξης και Τηλεϊατρικής από την Περιφέρεια menoumedytikiellada.gr

Νέο πόρταλ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση όλων των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, βρίσκεται ήδη στον διαδικτυακό «αέρα», Το πόρταλ http://menoumedytikiellada.gr,

οι πολίτες μπορούν να λάβουν έγκυρη ενημέρωση σχετικά με όλες τις εξελίξεις για τον Covid-19, τα μέτρα προστασίας και τις χρήσιμες οδηγίες, ακόμα και για το νομοθετικό πλαίσιο. Παράλληλα, μπορούν να βρουν πολλές και καλές ιδέες για ψυχαγωγία και εκπαίδευση μικρών, μεγάλων και… μεγαλύτερων, συμβουλές για πνευματική και σωματική άσκηση, ακόμα και να μάθουν καλύτερα για τον τόπο μας, να ακούσουν ραδιόφωνο ή και να μάθουν… ξένες γλώσσες!

2611 100 405: ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρέχει στους πολίτες μία ακόμα νέα υπηρεσία: Πρόκειται για την τηλεφωνική και ηλεκτρονική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης. Με ένα τηλέφωνο στο νούμερο 2611 100 405 (αστική χρέωση) ή με ένα mail στη διεύθυνση grammivoitheias.pde@gmail.com, όποιος επιθυμεί μπορεί να συνομιλήσει ή να απευθύνει ερωτήματα σε ειδικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Η Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης λειτουργεί καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 8:00 έως τις 20:00.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ

Επίσης, για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κρίσης και ειδικά, των μικροπροβλημάτων υγείας που μπορεί να ανακύψουν στην καθημερινότητα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Dr.Button, παρέχει δωρεάν υπηρεσίες τηλεϊατρικής στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, καλύπτοντας 4 ιατρικές ειδικότητες: Παιδίατρους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Πνευμονολόγους. Η παραπάνω υπηρεσία τηλεσυνεδρίας παρέχει τη δυνατότητα σε ασθενείς  να καλούν τον γιατρό της επιλογής τους από όπου και αν βρίσκονται, όποτε  τον χρειάζονται, μέσω εφαρμογών, από tablet, smartphone (iOS και Android)  ή υπολογιστή, εξασφαλίζοντας αμεσότητα, ασφάλεια, ευκολία. Όλοι μπορούν να εγγραφούν άμεσα και δωρεάν στην υπηρεσία στο www.drbutton.gr.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Ακόμα, μέσα από το νέο Portal, κάθε φορέας, οργανισμός, επιχείρηση και πολίτης, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στη μεγάλη πανστρατιά εθελοντικής προσφοράς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και να προσφέρει γνώσεις, υπηρεσίες και προϊόντα που είναι πολύτιμα στις νοσηλευτικές μονάδες της περιοχής αλλά και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος