FOLLOW US: facebook twitter

Έκτακτη ενίσχυση σε άπορους από τον δήμο Αρχ. Ολυμπίας με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Ημερομηνία: 03-04-2020 | Συντάκτης:

Τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε ευάλωτους πολίτες του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίασή της η οικονομική επιτροπή του δήμου, εγκρίνοντας την εξειδίκευση της σχετικής πίστωσης στον προϋπολογισμού για το 2020. Το συνολικά ποσό ανέρχεται σε 2.000 ευρώ και θα κατανεμηθεί ισομερώς σε τέσσερις άπορους δημότες, που έχουν περιέλθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της η αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Ροϊδούλα Αντωνοπούλου, η νομοθεσία προβλέπει ότι το δημοτικό συμβούλιο μπορεί με απόφασή του να χορηγεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνουςχρηματικά βοηθήματα, τα οποία είναι αφορολόγητα, ακατάσχετα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

«Έχοντας υπόψη την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη μερίδα πολιτών να έχει περιέλθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ένδειας και απευθύνεται στην Κοινωνική Υπηρεσία για στήριξη, τις αιτήσεις άπορων δημοτών/κατοίκων για οικονομική ενίσχυση λόγων ένδειας & έκτακτων προβλημάτων και τις εκθέσεις κοινωνικής έρευνας των Κοινωνικών Λειτουργών του Δήμου μας,  προτείνονται οικονομικές ενισχύσεις στις αιτούμενες οικογένειες, όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. Οι εκθέσεις και τα δικαιολογητικά», ανέφερε σημειώνοντας ότι τηρείται απαρέγκλιτα ο κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος