FOLLOW US: facebook twitter

Ενεργειακή αναβάθμιση για τα ΚΥ Σιμόπουλου και Βάρδας

Ημερομηνία: 06-03-2024 | Συντάκτης:

-Υπεγράφη χθες η σύμβαση ανάμεσα στον ανάδοχο και την 6η ΥΠΕ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το προσεχές χρονικό διάστημα η ενεργειακή κα λειτουργική αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Σιμόπουλου και Βάρδας, καθώς χθες υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στην 6η ΥΠΕ και την ανάδοχο εταιρεία «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ».

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 11 εκατ. ευρώ, είναι εγγεγραμμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κατά 85% χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς έχει συμπεριληφθεί στη Δράση : «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης» με φορέα της σύμβασης το Υπουργείο Υγείας.

Εντός των ημερών  θα ακολουθήσει η υπογραφή της ίδιας σύμβασης για τη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων και για το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας.

Σύμφωνα με τα τεύχη δημοπράτησης, αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων των Κέντρων Υγείας και της Νοσηλευτικής Μονάδας. Τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα Κέντρα Υγείας, έχουν κατασκευαστεί κατά κύριο λόγο τις δεκαετίες του 1980, 1990 και έχουν επιφάνεια που κυμαίνεται μεταξύ 300 τ.μ. και 1.400 τ.μ. περίπου και περιλαμβάνουν ένα ή δύο επίπεδα. Η ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας στοχεύει στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτιρίων, δηλαδή στην αναβάθμιση της θερμομόνωσης, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και δικτύων τους και γενικότερα της κατάστασης των κτιριακών υποδομών τους (τοιχοποιίες, δάπεδα, οροφές, μονώσεις, στέγες κ.λπ.). Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του Έργου ορίζεται σε δώδεκα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος