FOLLOW US: facebook twitter

Ενεργειακή αναβάθμιση 1,5 εκατ. ευρώ για το διυλιστήριο Ερυμάνθου

Ημερομηνία: 22-01-2021 | Συντάκτης:
Εντός διμήνου θα κατατεθεί η πρόταση στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»

Πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης του διυλιστηρίου Ερυμάνθου, με την εγκατάσταση φωτοβολταικών, θα καταθέσει το επόμενο δίμηνο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ύδρευσης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ήδη ο τεχνικός σύμβουλος ολοκληρώνει τη μελέτη και ετοιμάζει τον φάκελο, ο οποίος προβλέπει παρέμβαση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Νίκος Κοτσώνης, στόχος είναι να κατατεθεί ένας ολοκληρωμένος φάκελος που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα και θα αλλάξει άρδην τα οικονομικά δεδομένα.

«Υπολογίζουμε ότι ως τον ερχόμενο Μάρτιο θα είναι έτοιμη η μελέτη και θα καταθέσουμε τον φάκελο για να χρηματοδοτηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του διυλιστηρίου. Πρόκειται για έργο που φτάνει στο 1,5 εκατ. ευρώ και προβλέπει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Επιδίωξή μας είναι να μειώσουμε κατακόρυφα το λειτουργικό κόστος του διυλιστηρίου ώστε να μπει σε τροχιά εξυγίανσης ο Σύνδεσμος», ανέφερε ο κ. Κοτσώνης.

Όσον αφορά τα χρέη του Συνδέσμου προς τη ΔΕΗ, που φτάνουν το ένα εκατ. ευρώ, αναμένεται η εκδίκαση της αγωγής κατά της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, η οποία θα καθορίσει την πορεία των οικονομικών δεδομένων του Συνδέσμου και τη διευθέτηση των οφειλών, αφού πρόκειται για ποσό που «αγγίζει» τις 540.000 ευρώ. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος προσανατολίζεται στην κατάθεση νέας αγωγής προς τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, καθότι δεν έχει καταβάλει τα τέλη Ερυμάνθου επί 18 μήνες, τα οποία είναι 3 ευρώ μηνιαίως.

«Ξεκαθαρίζω ότι οι αγωγές δεν υποκρύπτουν κάποιο προσωπικό θέμα. Το μοναδικό μου μέλημα είναι η διασφάλιση των συμφερόντων του Συνδέσμου και η οικονομική του εξυγίανση. Τη δεδομένη στιγμή, εισπράττουμε αθροιστικά περίπου 100.000 ευρώ τον μήνα και πληρώνουμε τους τρέχοντες λογαριασμούς και ένα μικρό μέρος παλαιότερων οφειλών, ωστόσο από την πλευρά της ΔΕΥΑ Ολυμπίας καταβάλλεται μόνο το 50% περίπου της καθορισμένης μηνιαίας εισφοράς», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος