FOLLOW US: facebook twitter

Η αναγκαιότητα του εμβολιασμού μέσα από το παραμύθι «Βόλιος Εμβόλιος»-Ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τον παιδίατρο Σπύρο Μαζάνη στη Ζαχάρω

Ημερομηνία: 14-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης και το παραμύθι Βόλιος Εμβόλιος συνεχίζοντας το ταξίδι του ανά την Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ζαχάρως σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ζαχάρως, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού,  στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως στη Ζαχάρω Ηλείας.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι συγγραφείς του παραμυθιού, ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης και η συγγραφέας Φλώρα Κασσαβέτη, η εκδότρια Αθηνά Σοκόλη αλλά και η εικονογράφος Μαρια Κουτρουμπά, η οποία με διαδραστικό τρόπο έκανε τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απευθυναν ο αναπληρωτής Δήμαρχου Ζαχάρως Παναγιώτης Γκόγκας, η πρώην πρόεδρος και μέλος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχειρήσης Ζαχάρως Ακριβή Κωτσάκη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μαρινα Αντωνοπούλου και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Ζαχάρως Κωστούλα Χριστοδουλοπούλου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιάννης Μπιτζούνης, Υπεύθυνος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ζαχάρως.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων της τοπικής κοινωνίας, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά. Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία της τ. Βουλευτή Ηλείας δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, όπου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τις στοχευμένες ερωτήσεις της και δεσμεύτηκε ως προς την ανάδειξη του θέματος όσον αφορά το ζήτημα των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν το παραμύθι ‘’Βόλιος Εμβόλιος’’ που σκοπό έχει να μάθει σε μικρούς και μεγάλους την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και της πρόληψης σε θέματα υγείας υπό την αιγίδα των Γιατρών του Κόσμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος