FOLLOW US: facebook twitter

Εναρμονίστηκαν για την χορογραφία τους με τον ιδιαίτερο τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 10-04-2024 | Συντάκτης:

Η ομάδα της Άρτεμης Ιγναντίου ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο

Πέρα από τις εντατικές πρόβες που γίνονται αυτές τις ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία για την Τελετή Αφής που πλησιάζει από την χορογράφο Άρτεμις Ιγναντίου και την ομάδα της, την Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά, τις ιέρειες και τους κούρους, χθες το πρωί , το πρόγραμμά τους περιελάμβανε και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας από τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο.

Η κ. Άρτεμις Ιγναντίου ευχαρίστησε τον κ. Αντωνόπουλο για την καθηλωτική όπως την χαρακτήρισε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο τονίζοντας ότι «ο ιδιαίτερος τρόπος που μας μετέδωσε τις γνώσεις του, συνέβαλε στο να κατανοήσουμε τις συνθήκες που επικράτησαν στο χώρο και στον χρόνο και διαμόρφωσαν την Ολυμπία. Μας βοήθησε να  εντάξουμε τα δικά μας στοιχεία και να εναρμονιστούμε με τον ιδιαίτερο αυτό τόπο.»

Από την πλευρά του ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος σχολιάζοντας την παραπάνω ανάρτηση της Άρτεμης Ιγναντίου ανέφερε: «Η Άρτεμις Ιγναντίου προσωπικά, αλλά και κάθε κορίτσι και αγόρι, κάθε μέλος της υπέροχης, ιερής αυτής ομάδας της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, τα νιάτα, που είναι το καμάρι της χώρας μας, όλοι μαζί ξυπνούν μέσα μας με το ήθος και την τέχνη τους  ευγενή, όμορφα συναισθήματα! Έρχονται, και η Άνοιξη παραμερίζει για να περάσουν…. σηκώνεται και τους δίνει τη θέση της.Με εργαλεία τους το σώμα, την ψυχή, την κίνηση, αναστηλώνουν ιδέες αρχετυπικές, παρηγορούν την ασχήμια των καιρών… Δημιουργούν εικόνες ακαταμάχητες που εγκωμιάζουν την Ολυμπία, υμνούν την Ελλάδα, υπηρετούν τον Ολυμπισμό, εξυψώνουν τον Άνθρωπο …

Είναι κάθε φορά τιμή και χαρά μου να τους υποδέχομαι στον συγκλονιστικό χώρο της Ιερής Άλτης και να μοιράζομαι μαζί τους το βίωμα μου, έπειτα από 20 και πλέον συναπτά χρόνια υπηρεσίας της Ολυμπιακής Γης !

Καλή τους Επιτυχία!!!»

Ιέρειες και Κούροι υπό την καθοδήγηση της  χορογράφου Άρτεμης Ιγναντίου είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν και πάλι στις 16 Απριλίου  ένα μοναδικό θέαμα που θα συνδέσει την Αρχαία Ελλάδα με τη σύγχρονη εποχή και θα συγκεντρώσει όλα τα φώτα της παγκοσμιότητας στην Αρχαία Ολυμπία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia