FOLLOW US: facebook twitter

Εναέρια ενίσχυση και άσκηση στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 01-06-2022 | Συντάκτης:

-Σήμερα η άφιξη των δύο Canadair στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με συνολικά έξι εναέρια μέσα θα ενισχυθεί φέτος η Ηλεία, στα οποία προβλέπονται μικροαλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα αναμένεται να αφιχθούν στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας αστα δύο Canadair, ενώ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να εγκατασταθεί στην 117 ΠΜ και το ελικόπτερο Erickson. Μετά τις 10 Ιουνίου και ως τις 20 του ίδιου μήνα αναμένονται στην Ηλεία τα τρία αεροσκάφη Air Tractor, τα οποία θα καλύψουν το κενό των δύο PZL, τα οποία φέτος θα επιχειρούν με έδρα την Τρίπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Air Tractor διαθέτουν πλωτήρες προκειμένου να εφοδιάζονται άμεσα με νερό είτε σε λίμνη είτε στη θάλασσα, κάτι που αυξάνει σημαντικά την επιχειρησιακή τους δυνατότητα.
Παράλληλα, στο γειτονικό αεροδρόμιο του Αράξου προβλέπεται η εγκατάσταση δύο ελικοπτέρων Augusta Bell, τα οποία θα μεταφέρουν προσωπικό όπου χρειαστεί και ταυτόχρονα θα μπορούν να συμβάλουν στην κατάσβεση πυρκαγιάς, καθότι έχουν κάδο ενσωματωμένο.

Εντωμεταξύ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας προετοιμάζονται για την άσκηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην οποί αναμένεται να παραστούν η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, συνοδευόμενοι από τον Αρχηγός της Πυροσβεστικής, Αλ. Ράπανο, ή τον Υπαρχηγό Γιάννη Πετρούτσο.

Το σενάριο προβλέπει την ασφαλή μετακίνηση επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου από κοντινή πυρκαγιά, καθώς και τον εντοπισμό και τη διάσωση τουρίστα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος