FOLLOW US: facebook twitter

Καλύτερο σήμα κινητής τηλεφωνίας στο Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 01-06-2022 | Συντάκτης:

Αποφασίστηκε η εγκατάσταση σταθμού χαμηλής περιβαλλοντικής όχλησης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Καλύτερο σήμα στα κινητά τους τηλέφωνα θα έχουν σύντομα εργαζόμενοι, ασθενείς και συνοδοί στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, καθώς αποφασίστηκε η εγκατάσταση σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας χαμηλής ηλεκτρομαγνητικής περιβαλλοντικής όχλησης (ΕΚΚΧΟ) στο χώρο της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου.

Δεδομένου ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει την εγκατάσταση κατασκευής κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε νοσοκομεία, παρά μόνο κεραίας που εξαιρείται από την υποχρέωση αδειοδότησης, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ιατρικού προσωπικού και του κοινού που επισκέπτεται τους χώρους του νοσοκομείου, το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου ζήτησε και έλαβε ειδική μελέτη βελτίωσης ραδιοκάλυψης από την εταιρεία.

Μετά την υποβολή της σχετικής μελέτης, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα για τη βελτίωση της ραδιοκάλυψης της κινητής τηλεφωνίας COSMOTE στο χώρο του Νοσοκομείου την εγκατάσταση μικροσταθμού (micro), εξωτερικά στο δώμα των κτιριακών εγκαταστάσεων αλλά και σε εσωτερικούς χώρους στο επίπεδο -2. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα είναι χαμηλής ηλεκτρομαγνητικής περιβαλλοντικής όχλησης (ΕΚΚΧΟ), οι οποίες εξαιρούνται από την υποχρέωση αδειοδότησης σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με την ΚΥΑ 27217/505/2013. Επιπλέον η εταιρεία δήλωσε ότι οι εν λόγω κεραίες είναι οι απολύτως απαραίτητες για την κάλυψη των χώρων του Νοσοκομείου, ενώ το ΔΣ –κατόπιν εισήγησης του διοικητή Χρ. Χριστόπουλου- υπογράμμισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των προβλεπόμενων όρων και τη μέριμνα ελέγχου από την τεχνική υπηρεσία του Πύργου μετά την εγκατάσταση, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι ο σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας αφορά χαμηλή ηλεκτρομαγνητική περιβαλλοντική όχληση (ΕΚΚΧΟ).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος