FOLLOW US: facebook twitter

Ένα ακόμα βήμα για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού

Ημερομηνία: 07-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συβούλιο Πηνειού η παραχώρηση έκτασης στις Κτιριακές Υποδομές

Ένα ακόμα βήμα για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού έγινε προχθές, καθώς το δημοτικό συμβούλιο Πηνειού ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση ακινήτου 6 στρεμμάτων περίπου στην τοποθεσία «ΑΓΑ ΛΕΙΒΑΔΙ» της Δημοτικής Κοινότητας Βαρθολομιού στις «Κτιριακές Υποδομές», το οποίο ανήκει στην ιδιοκτησία του δήμου.

Όπως αναφέρει και η σχετική απόφαση, σκοπός της παραχώρησης είναι η ανέγερση του νέου Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Βαρθολομιού για όσο διάστημα απαιτείται για την ένταξη του εν λόγω έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα», Άξονας Προτεραιότητας: 5 «Ανάπτυξη – εκσυγχρονισμός – συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης», με τίτλο «Δράση 510α11α_4: Υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νέα Έργα)».

Η ανέγερση του Μουσικού Σχολείου θα χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας 2014-2020», καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η εκπόνηση των σχετικών μελετών στο πλαίσιο της αναβάθμισης των σχολικών μονάδων της Ηλείας.

Για το συγκεκριμένο θέμα συζήτησαν πρόσφατα και ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με τον δ/νοντα σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών, Αθαν.Γιαννάρη.

Ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, δήλωσε στην «Πρωινή» πως ο δήμος προέβη στις αναγκαίες ενέργειες για τον χώρο στον οποίο θα στεγαστεί το Μουσικό Σχολείο και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Φαρμάκη και τον κ. Γιαννάρη για το ενδιαφέρον τους.

«Μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Τοπικού Συμβουλίου της ΔΚ Βαρθολομιού, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση της έκτασης στις Κτιριακές Υποδομές, για να προχωρήσει η ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού. Είμαστε αισιόδοξοι για την υλοποίηση του έργου, καθώς τόσο ο περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης όσο και ο δ/νων σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών, κ. Γιαννάρης, με την πρόσφατη συνάντησή τους και τις δηλώσεις του φανέρωσαν έμπρακτο και αληθινό ενδιαφέρον για το Μουσικό Σχολείο, για αυτό και είμαστε ευγνώμονες και τους ευχαριστούμε», τόνισε ο κ. Μαρίνος.

Παράλληλα, ο δήμαρχος ανέφερε στην «Πρωινή» πως μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης η επισκευή και ενίσχυση των εγκαταστάσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης, καθώς αναδείχθηκε οριστικός ανάδοχος.

 

«Είχαμε υποσχεθεί ότι θα έχουμε οριστικό ανάδοχο στα μέσα Απριλίου. Εμείς 5/2/2020 είμαστε έτοιμοι, γιατί έχουμε ανθρώπους που στηρίζουν τον Δήμο μας και τον Δήμαρχό του! Και να συγχαρώ την Υπηρεσία Τεχνικών Έργων που συνέταξε τον φάκελο όπως απαιτείτο!» επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος