FOLLOW US: facebook twitter

«Ακολουθούμε το δρόμο του αγώνα»: Η ΟΑΣ Ηλείας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τα μπλόκα

Ημερομηνία: 07-02-2020 | Συντάκτης:

Συνεχίζουμε και σύντομα θα ανακοινώσουμε νέες πρωτοβουλίες τονίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας χαιρετίζοντας τους αγρότες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι .τα προβλήματα είναι πολλά και οξύνονται ακόμη περισσότερο από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που ακολουθεί την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τονίζει ακόμα ότι υπήρξαν λυσσαλέες προσπάθειες να μην γίνουν τα μπλόκα

«Η κινητοποίηση πολεμήθηκε και συκοφαντήθηκε με όλα τα μέσα που διαθέτει η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της.Χαρακτηρίστηκε υποκινούμενη και κομματικοποιημένη από τον ίδιο τον υπουργό κ. Βορίδη. Ειπώθηκαν ψέματα ότι λύθηκαν τα προβλήματα και οι αγρότες είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική της κυβέρνησης. Ξεχάστηκαν προεκλογικές δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού στην Λάρισα για επιστροφή ΕΦΚ στο πετρέλαιο, δεσμεύσεις που προφανώς έγιναν προς άγρα ψήφων. Αξιοποιήθηκαν διάφοροι “πρόθυμοι” αγρότες που για το ατομικό συμφέρον τους και υποσχέσεις που έχουν λάβει από το υπουργείο πολέμησαν την κινητοποίηση. Στόχος τους ήταν να μην βγει ούτε ένα τρακτέρ σε όλη τη χώρα, δεν τα κατάφεραν.

Οι αγρότες των μπλόκων που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητήσαμε συνάντηση με τον κ. Βορίδη ώστε να του θέσουμε τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε και να πάρουμε απαντήσεις απ’ την κυβέρνηση. Για μια ακόμη φορά απέφυγε να μας συναντήσει γιατί ξέρει ότι απέναντι του δεν έχει πρόθυμους να τους χτυπήσει την πλάτη ή να τους υποσχεθεί ατομικές λύσεις στα προβλήματα. Ο υπουργός “κρύφτηκε” και ουδέποτε απάντησε στο αίτημα μας. Η ενημέρωση από το υπουργείο και το γραφείο του ήταν ότι τον έψαχναν αλλά δεν μπορούσαν να τον βρουν ούτε στο κινητό του. Παραλίγο να ανακοινώσουν amberalert ότι αγνοείται. Εμείς κατανοούμε τον υπουργό βεβαίως.

Τι να μας έλεγε; Τα ψέματα που λέει για “λαϊκή κατανάλωση” στα ΜΜΕ και τους πρόθυμους ότι ουδέποτε η κυβέρνηση υποσχέθηκε επιστροφή στο πετρέλαιο; Να μας πει για την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ; Να μας πει ότι είμαστε υποκινούμενοι;

Να μας πει ότι το αίτημα για κατώτερη εγγυημένη τιμή είναι του ΚΚΕ ενώ ξεχνάει ότι η ίδια η ΕΕ έδινε κατώτερη τιμή στόχου στα προϊόντα;…»

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι «Ο αγώνας μας συνεχίζεται με άλλες μορφές αλλά με τον ίδιο στόχο. Να ανακόψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που μας οδηγεί έναν-έναν στο ξεκλήρισμα και να έχουμε κατακτήσεις στα δίκαια αιτήματα μας ώστε να πάρουμε “ανάσα” και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα και να ζήσουμε τις οικογένειες μας.  «Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ότι έχουμε δυο δρόμους. Ο ένας είναι η μαζική αγωνιστική απάντηση αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης και τα μπλόκα και ο άλλος δρόμος του καναπέ και της απραξίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα για τους περισσότερους από μας. Η επιλογή και η ευθύνη ανήκει στον καθένα μας.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος