FOLLOW US: facebook twitter

Eν όψει

Ημερομηνία: 06-02-2024 | Συντάκτης:

Γεωργίου Θ. Ντοά

Δικηγόρου


Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) η χώρα είναι στην πρώτη ευρωπαϊκή θέση, της ακρίβειας των βασικών ειδών διατροφής.

Οι κυβερνητικοί μετά από 4,5 και πλέον χρόνια εξουσίας τους, έχουν αποκαλύψει απολύτως τα ιδεολογικά, κοινωνικά και ταξικά χαρακτηριστικά τους.

Οι κυβερνητικοί είναι πρόδηλο, ότι θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά ως άξονες, έως του τέλους της ηγεμονίας τους.

Θα εξακολουθήσουν να επαίρονται άλλοτε ως κάτοχοι της φιλοσοφικής λίθου και άλλοτε ως κάτοχοι της γνώσης του τετραγωνισμού του κύκλου, άρα δικαιούνται να οδηγήσουν το λαό στο ευκλεές, δοξαστικό πεπρωμένο του.

Θα εξακολουθήσουν να διαγγέλλουν, ότι είναι δίκαιο και ηθικό οι φτωχοί να μείνουν φτωχοί, ενώ κατά άλλα «ο καθένας για τον εαυτό του», άρα «φταίει μόνο ο ίδιος για την φτώχεια του».

Θα εξακολουθήσουν να συνδαυλίζουν την καλπάζουσα ακρίβεια, γεμίζοντας τα ταμεία των αισχροκερδών, ενώ θα αυξάνονται με αύξουσα γεωμετρική πρόοδο, οι εξαθλιωμένοι  και οι υπό εξαθλίωση.

Οι κυβερνητικοί θα εξακολουθήσουν να ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία σε εισαγόμενα και εγχώρια καρτέλ και ελίτ, που αργά, αλλά σταθερά, γίνονται ιδιοκτήτες της χώρας.

Θα εξακολουθήσουν να αναισθητοποιούν και να τρυπάνε το μυαλό των πολιτών με την ανελέητη, πολυφωνική και πολυεικονική προπαγάνδα, για να μην κατανοούν, τίποτα από τα τρομερά έργα τους και τις σκοτεινές ημέρες τους.

Θα εξακολουθήσουν να υπόσχονται στους πολίτες ένα ελπιδοφόρο μέλλον, που όμως το προσδιορίζουν στον άγνωστο χρόνο, δηλαδή ποτέ.

Προς το παρόν οι πληττόμενοι πολίτες εγκλωβισμένοι μέσα στη δίνη της οδύνης τους από τους βασανισμούς τους, τρέχουν με σκυφτό το κεφάλι, από το πρωί μέχρι το βράδυ για τον άρτο τον επιούσιο, σαν να τους κυνηγά μια καταιγίδα φωτιάς.

Οι πολίτες όμως αρχίζουν να κατανοούν τα φοβερά που συμβαίνουν σε βάρος τους και σε βάρος της χώρας.

Οι πολίτες, αρχίζουν να κατανοούν ότι τα προβλήματα δημιουργούνται, για να λύνονται και ότι η λύση τους προϋποθέτει την έξοδό τους από την  αταραξία τους.

Στη χώρα ο μαζικός, υπερήφανος αγώνας των αγροτών και των άλλων κλάδων του πρωτογενούς τομέα, είναι  αγώνας για την κοινωνική  δικαιοσύνη ως την υπέρτατη αξία και αρχή, που διασφαλίζει την αξιοπρέπεια της ζωής όλων.

Είναι εν όψει ο μαζικός αγώνας και άλλων κοινωνικών τάξεων, για την αποκατάσταση των ιδανικών της κοινωνικής δημοκρατίας, της ελευθερίας όλων, της κρατικής αλληλεγγύης και της ευημερίας υπέρ όλων.

Οι αγρότες  δείχνουν το δρόμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος