FOLLOW US: facebook twitter

Έμπρακτη στήριξη από Μακρόν

Ημερομηνία: 14-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Αποφάσισα να ενισχύσω προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους” έγραψε στα ελληνικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτη την Τουρκία, μετά τη συνομιλία που είχε και εκείνος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις μονομερείς έρευνες για πετρέλαιο”, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ τις τελευταίες ημέρες αναζητείτο η γαλλική τοποθέτηση για τα ελληνοτουρκικά.

“Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ανησυχητική. Οι μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε θέματα πετρελαικής έρευνας προκαλούν εντάσεις.  Αυτές πρέπει να σταματήσουν ώστε να ευοδωθεί ένας ήρεμος διάλογος μεταξύ χωρών γειτονικών και συμμάχων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Αποφάσισα να ενισχύσω προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα” έγραψε αναλυτικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Έστειλε στην Ελλάδα δύο πολεμικά πλοία και δύο Rafale

Δυο πολεμικά πλοία έστειλε η Γαλλία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η στρατιωτική παρουσία εμφανίστηκε στην περιοχή τα ξημερώματα ενώ έχει ήδη γίνει συνεκπαίδευση με τις ελληνικές δυνάμεις.

Μία φρεγάτα, ένα ελικοπτεροφόρο Mistral και δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale στην Κρήτη, είναι η έμπρακτη γαλλική στρατιωτική παρουσία σε Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Οι Γάλλοι εμφανίστηκαν στην περιοχή χθες τα ξημερώματα και ήδη από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9, έγινε συνεκπαίδευση με ελληνικές δυνάμεις. Στο ελικοπτεροφόρο-πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων επιβαίνει και σημαντικός αριθμός γαλλικών Ειδικών Δυνάμεων, σύμφωνα με το Militaire. Πρόκειται για ένα χειροπιαστό μήνυμα προς τον Ερντογάν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος