FOLLOW US: facebook twitter

Ελπίδα για ανάκαμψη οι θερινές εκπτώσεις

Ημερομηνία: 11-07-2022 | Συντάκτης:

-Συγκρατημένοι οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Πύργου και Ήλιδας



Με την ελπίδα ότι θα αυξηθεί ο τζίρος και θα καλυφθεί μέρος των απωλειών της πανδημίας ξεκινούν από σήμερα οι εκπτώσεις στα καταστήματα της Ηλείας, ωστόσο ο πήχυς μπαίνει χαμηλά, καθώς ο πληθωρισμός έχει συμπιέσει το εισόδημα των καταναλωτών και έχει εκτοξεύσει το κόστος λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων.

Όπως δήλωσε στην Πρωινή ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, η αγοραστική κίνηση έχει μεν ανέβει λίγο αλλά δεν είναι σε επίπεδα ικανοποιητικά. «Δύσκολα τα φέρνουμε βόλτα, έχει ανέβει λίγο η κίνηση αλλά όχι αυτό που αναμέναμε για να πούμε ότι βγαίνουν τα έξοδά μας, διότι μην ξεχνάτε πως το κόστος στην ενέργεια και στα καύσιμα έχει ανέβει κατακόρυφα. Οι καταναλωτές δέχονται επίσης πίεση στο εισόδημά τους εξαιτίας του πληθωρισμού, οπότε δεν είναι εύκολη η κατάσταση. Ελπίζουμε ότι με την έναρξη των εκπτώσεων θα τονωθεί λίγο η αγορά και θα αυξηθεί ο τζίρος. Όλοι οι επαγγελματίες του Πύργου κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουμε σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές παρότι τα έξοδα έχουν πολλαπλασιαστεί», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, Νίκος Σιαψάλης, απηύθυνε κάλεσμα στους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η θερινή κάθοδος των ετεροδημοτών θα τονώσει τον τζίρο στην περίοδο των εκπτώσεων.

«Καλούμε όλους τους καταναλωτές του Νομού Ηλείας και ιδιαίτερα του δήμου Ήλιδας, να έρθουν στα μαγαζιά της Αμαλιάδας να κάνουν τις αγορές τους, υπάρχει ποιότητα στα προϊόντα να στηρίξουν τα καταστήματα. Είναι μεγάλη μας ελπίδα να υπάρξει τουριστική κίνηση και να έρθουν ετεροδημότες να κάνουν τα ψώνια τους», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος