FOLLOW US: facebook twitter

Elite League: Τρεις φορές ανέδειξε MVP o Κόροιβος – Πλειοψηφία οι Έλληνες

Ημερομηνία: 05-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2023-2024 / ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GR)

Μία στροφή έμεινε για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Elite League ώστε να συμπληρωθεί και η λίστα των παικτών που κέρδισαν τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη κάθε αγωνιστικής. Μπορεί από τη λίστα να λείπει ο τελευταίος χρονικά MVP, αλλά η γενική εικόνα δεν αλλάζει: το ελληνικό χρώμα της κατηγορίας έκανε αισθητή την παρουσία του και σ’ αυτόν τον τομέα. Μπορεί οι Αμερικανοί παίκτες να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές ομάδες, ωστόσο οι κορυφαίοι που αναδείχτηκαν όλους αυτούς τους μήνες είναι Έλληνες και μάλιστα με καθαρό προβάδισμα και αναλογία σχεδόν 2 προς 1.

Στις 29 αγωνιστικές που έχουμε διανύσει ως τώρα έχουν αναδειχτεί  MVP 23 διαφορετικοί παίκτες. Άλλοι έχουν μοιραστεί τον τίτλο μιας αγωνιστικής, άλλοι έχουν αναδειχτεί MVP για παραπάνω από μία φορές. Από αυτούς τους 23 παίκτες οι 15 είναι Έλληνες και 8 ξένοι. Ελληνικό είναι και το απόλυτο ρεκόρ των πόντων αξιολόγησης για MVP (42) από τον Πέτρο Γερομιχαλό της Μεγαρίδας στη νίκη επί του Αμύντα.

Η Μεγαρίδα είναι η ομάδα που έχει αναδείξει τους περισσότερους MVP στην κανονική περίοδο. Εκτός του Γερομιχαλού (ο οποίος μάλιστα τιμήθηκε δύο φορές ως καλύτερος παίκτης της αγωνιστικής) την διάκριση αυτή κατάφεραν τόσο ο Κρίστιαν Μπράντφορντ (επίσης δύο φορές), όσο και ο Άγγελος Γκάτζιας.

Ο Κόροιβος έχει αναδείξει τρεις φορές MVP, τους δύο Αμερικανούς του. Τον Ντρου Κουξχάουσεν την 9η αγωνιστική, όταν έφτασε τους 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κόντρα στον Ηρακλή με 29 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Τον Νίκο Πόζογλου  την 25η αγωνιστική κόντρα στο Παπάγου με 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, έχοντας 10 πόντους, 13 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Και τον Τάι-Σον Αλεξάντερ την 27η αγωνιστική με αντίπαλο την Μεγαρίδα, που συγκέντρωσε 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης με 29 πόντους, 11 ασίστ και 5 ριμπάουντ!

Φωτογραφία: Ε.Ο.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia