FOLLOW US: facebook twitter

Elite League: Στους καλύτερους ξένους ο Αλεξάντερ του Κοροίβου

Ημερομηνία: 05-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

ELITE LEAGUE 2023-2024 / ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)




 Του Κώστα Πλιάγκου

[email protected]

 

 

Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ του Κοροίβου, Τάι-Σον Αλεξάντερ, ανήκει στους καλύτερους ξένους της φετινής Elite League με βάση το σύστημα αξιολόγησης, που περιλαμβάνει το σύνολο της εικόνας κάθε παίκτη στο παρκέ. Ο Αλεξάντερ, με βάση το σύστημα αξιολόγησης, είναι ο 5ος καλύτερος ξένος του πρωταθλήματος και μπορεί να ανεβεί ακόμα ψηλότερα καθώς στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος η απόδοσή του και οι αριθμοί του είναι πιθανό να βελτιωθούν, αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι είναι μόλις ενάμιση μήνα στην Ελλάδα και τον Κόροιβο.

Ο Αλεξάντερ σε 7 αγώνες έχει κατά μέσο όρο 16,3 πόντους, 5,6 ασίστ και 4,1 ριμπάουντ σε 31 σχεδόν λεπτά συμμετοχής και 17,43 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, αριθμός εξαιρετικά καλός. Ο Ζακ Μπράιαντ του Ερμή Σχηματαρίου έχει τα καλύτερα στατιστικά μέχρι στιγμής με 22,9 πόντους, 5,7 ασίστ και 5,5 ριμπάουντ σε 35 σχεδόν λεπτά συμμετοχής. Δεύτερος καλύτερος σε αριθμούς είναι ο Γουίλσον του Αμύντα, τρίτος ο Τράις του Ψυχικού και τέταρτος ο Σέπαρντ του Αίαντα Ευόσμου.

Ο Ντρου Κουξχάουσεν του Κοροίβου έχει και αυτός καλά στατιστικά, με 15,1 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ κατά μέσο όρο σε 29 λεπτά συμμετοχής. Ο Ντρου έχει μέσο όρο 12,13 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και καταλαμβάνει την 17η θέση μεταξύ των 37 ξένων παικτών που αγωνίστηκαν στον α΄ γύρο της Elite League. Από τους 37 ξένους παίκτες ως τώρα, οι 25 έχουν καταγράψει διψήφιο νούμερο στο σύστημα αξιολόγησης.

 

Φωτο: Ε.Ο.Κ.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia