FOLLOW US: facebook twitter

Elite League: Νέο σύστημα διεξαγωγής την επόμενη σεζόν

Ημερομηνία: 01-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Λίγες μόλις ημέρες μετά από το ιστορικό πρώτο Final-4 της Elite League η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είναι έτοιμη να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το σημαντικότερο “προϊόν” της, το πρωτάθλημα της Α2. Δύο μέρες, δηλαδή, μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, παρουσιάστηκε δίχως χρονοτριβή από τον υπεύθυνο της κατηγορίας, Τάσο Δελημπαλταδάκη το πλάνο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Όπως γράφει το sport24.gr, οι συζητήσεις για τη σεζόν 2023/24 έχουν ξεκινήσει – την Τρίτη έγινε σύσκεψη της ΕΟΚ με τα σωματεία – και όλα δείχνουν ότι το ενδιαφέρον για την κατηγορία θα εκτοξευθεί, καθώς πέρα από τις σημαντικές δυνάμεις που θα υπάρχουν (Ηρακλής, Πανιώνιος, Κόροιβος, Ψυχικό, Πανερυθραϊκός, Ελευθερούπολη, Παπάγος, Μίλωνας,), υπάρχουν εισηγήσεις ώστε ο ανταγωνισμός να εκτοξευθεί. Συγκεκριμένα, οι ξένοι παίκτες θα παραμείνουν δύο, όμως τα προνόμια για τους νεαρούς αθλητές θα περιλαμβάνει και τους γεννημένους το 1998.

Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει play-in tournament όμοιο με εκείνο του NBA με τις ομάδες στις θέσεις 1-6 να προκρίνονται στα πλέι-οφ και τις ομάδες στις θέσεις 7-10 να παλεύουν όπως εκείνες στις ΗΠΑ (ο νικητής του 7-8 θα πάρει την 7η θέση, ενώ ο ηττημένος του 7-8 θα παίξει με τον νικητή του 9-10 για την 8η θέση) για να χωρέσουν στην postseason.

Οι ομάδες θα κουβαλούν μεν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου στα πλέι-οφ, όμως αν τα σκορ είναι στο 1-1 οι σειρές θα κρίνονται στις τρεις νίκες και αν τα σκορ είναι στο 2-0 ή στο 0-2, θα κρίνονται στις τέσσερις νίκες.

Από εκεί και πέρα, το Final-4 θα αλλάξει σημαντικά. Ο πρώτος της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο και ο νικητής θα προβιβασθεί στη Basket League, ενώ ο ηττημένος θα έχει δεύτερη ευκαιρία καθώς θα παίξει με τον νικητή του 3-4 που με τη σειρά του θα πρέπει να κάνει το 2/2 για να ανέβει στην Α1.

Σε ό,τι αφορά στα πλέι-άουτ, παραμένουν ως έχουν. Οι 11-12-13-14 παίζουν όπως και φέτος με τα κριτήρια των πλέι-οφ (οι ομάδες θα κουβαλούν μεν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου στα πλέι-οφ, όμως αν τα σκορ είναι στο 1-1 οι σειρές θα κρίνονται στις τρεις νίκες και αν τα σκορ είναι στο 2-0 ή στο 0-2, θα κρίνονται στις τέσσερις νίκες), ενώ οι δύο τελευταίοι θα υποβιβάζονται απευθείας.

Φωτό: Δημήτρης Τρασάνης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος