FOLLOW US: facebook twitter

“Έλαμψαν” το βυθό της μαρίνας Κατακόλου!

Ημερομηνία: 15-04-2024 | Συντάκτης:

Πρωτοβουλία από τον  Λάτσειο Ναυτικό Όμιλο Κατακόλου με την υποστήριξη δήμου Πύργου  και ΔΛΤΠ  με την συμμετοχή δυτών

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου 


Το βυθό της λεκάνης στην μαρίνα Κατακόλου από τόνους σκουπιδιών και άχρηστων υλικών, “αλιεύοντας” από λάστιχα αυτοκινήτου μέχρι παλιοσίδερα και… διαλυμένα ποδήλατα, καθάρισαν χθες το πρωί εθελοντές δύτες ελεύθερης κατάδυσης, στο πλαίσιο των δράσεων του “κινήματος”  Let’s do it  Greece για ένα καθαρότερο περιβάλλον!

Την δράση που περιελάμβανε παράλληλα και καθαρισμό της χερσαίας ζώνης της μαρίνας Κατακολου με την συμμετοχή  πολλών εθελοντών, διοργάνωσε ο Λάτσειος Ναυτικός Όμιλος Κατακόλου παρόντων αρκετών μελών του ,με την υποστήριξη της υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου του δήμου Πύργου με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο  Βασίλη Φάμελο αλλά και τον αντιπρόεδρο του ΔΛΤΠ  Αλέκο Γαλανόπουλο.

Ο θαλάσσιος καθαρισμός του βυθού ξεκίνησε στις 10 περίπου το πρωί και διήρκεσε πολλές ώρες, ενώ συμμετείχαν οι δύτες ελεύθερης κατάδυσης Καλογεροπούλου Δήμητρα , Μαρούδας Γιάννης , Γιατράς Θανάσης , Αντώνης Φώτσης , Νικόλας Γκρούπε και Κουρεας Γιώργος.

Από την χερσαία ζώνη όλοι οι υπόλοιποι εθελοντές φόρτωναν τα πάσης φύσεως σκουπίδια σε ημιφορτηγάκια του δήμου Πύργου. Μια εξαιρετική πρωτοβουλία στη μαρίνα Κατακόλου,  με πολύ κόπο και προσωπική εργασία από τους εθελοντές,   που με τον τρόπο αυτό έστειλαν το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε ασπίδα προστασίας του περιβάλλοντος, των ακτών μας και των δασών μας, συμμετέχοντας  στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της  14ης  Απριλίου .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia