FOLLOW US: facebook twitter

Εκτός τηλεκπαίδευσης ένας στους τέσσερις μαθητές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 20-11-2020 | Συντάκτης:
-Κοινωνική αδικία για τους φτωχούς, τονίζει ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, Π. Γριβάκης

Αποκλεισμένο είναι το 25-30% περίπου των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων από τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λόγω οικονομικής αδυναμίας να προμηθευτούν ηλεκτρονικό υπολογιστή και σύνδεση παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής του δήμου, Παναγιώτης Γριβάκης, περίπου 90-100 μαθητές από τους συνολικά 350 στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά δεν παρακολουθούν μαθήματα διότι δεν έχουν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ίντερνετ, με συνέπεια να μη διδάσκονται. Σύμφωνα με πρόχειρα στοιχεία, περίπου 30 μαθητές από τους 140 του Δημοτικού Σχολείου Κρεστένων, 15 μαθητές από τους 62 του Δημοτικού Σχολείου Μακρίσίων κι άλλοι 15 από τους 72 μαθητές-τριες του Δημοτικού Σχολείου Καλλικώμου είναι τα «θύματα» της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ένεκα έλλειψης του αναγκαίου εξοπλισμού.

«Δυστυχώς, αρκετά παιδιά των τοπικών κοινοτήτων δεν έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, διότι οι γονείς τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν υπολογιστή ή τάμπλετ και σύνδεση ίντερνετ. Αυτό σημαίνει ότι δεν παρακολουθούν μαθήματα και μένουν πίσω, κάτι που αργά ή γρήγορα θα τους οδηγήσει να χάσουν το κίνητρο για μόρφωση. Άλλοι προσπαθούν να συνδεθούν από τα κινητά τους, ενώ σε κάποιες περιοχές τυχαίνει να είναι συγγενείς μεταξύ τους οι μαθητές και να μην αντιμετωπίζουν προς το παρόν πρόβλημα. Οι σχολικές μονάδες του δήμου διέθεταν ελάχιστα τάμπλετ ή κομπιούτερ, τα οποία και έδωσαν αμέσως στους μαθητές για να μην έχουν πρόβλημα. Θεωρώ όμως αναγκαία την παρέμβαση της πολιτείας για την προμήθεια με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σύνδεση ίντερνετ όσων μαθητών δεν έχουν. Είναι άδικο για τα παιδιά οικογενειών που αυτήν την περίοδο παλεύουν για το εισόδημά τους στα λιοστάσια ή έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας», τόνισε ο κ. Γριβάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος