FOLLOW US: facebook twitter

Εκτός αποζημίωσης οι πυρόπληκτες κοινότητες των Κρεστένων

Ημερομηνία: 22-09-2022 | Συντάκτης:

-Τι απάντησε ο αρμόδιος υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Μιχ. Κατρίνη

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Μόνο οι πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Δημοτικής Κοινότητας Κρεστένων θα ενταχθούν σε πρόγραμμα επιχορήγησης, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε στη σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηλείας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, ο αρμόδιος υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος, η οποία προήλθε από την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που οριοθετεί τις περιοχές για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά της 24ης Ιουλίου 2022, περιλαμβάνει ως πληγείσα περιοχή μόνο τη Δημοτική Κοινότητα Κρεστένων της Δημοτικής Ενότητας Σκιλλούντος του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

«Με βάση την ως άνω προσέγγιση, αιτήματα ένταξης στο εν λόγω σχήμα εξετάζονται από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο οποίο και απευθύνεται η εν λόγω αναφορά, αλλά και στο πλαίσιο του έργου της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής (Π.Υ.Σ. 3/2021, Α’56), συνεκτιμώντας τα κριτήρια και τους περιορισμούς του Προσωρινού Πλαισίου», αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή του ο κ. Τριαντόπουλος.

Παράλληλα, εξηγεί ότι μεταξύ των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα, είναι να διαθέτουν στην εγκατάστασή τους εντός των επιλέξιμων περιοχών ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή ως κωδικό δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα, ΚΑΔ που δεν περιλαμβάνεται στους ΜΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΥΣ ΚΑΔ του Κεφαλαίου 5: «ΜΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ» (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIII). Στους μη επιλέξιμους ΚΑΔ συμπεριλαμβάνεται η φυτική και ζωική παραγωγή, παραγωγή, θήρα και συναφείς δραστηριότητες.

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων προχώρησε στην αξιοποίηση των εργαλείων που διαμορφώθηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας – σύμφωνα και με το Προσωρινό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις προς τις επιχειρήσεις κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού – και προσάρμοσε το πρόγραμμα
“Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές”, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται και στις περιπτώσεις στοχευμένων περιοχών. Ειδικότερα, η περίμετρος του προγράμματος επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και επιχειρήσεις, των οποίων η οικονομική δραστηριότητα έχει πληγεί πολύπλευρα από τη φυσική καταστροφή, τόσο άμεσα, όσο και έμμεσα», τονίζει στην απάντησή του ο υφυπουργός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος