FOLLOW US: facebook twitter

Ουδέν νεότερον για τη στήριξη της σταφίδας

Ημερομηνία: 22-09-2022 | Συντάκτης:

-Αίτημα αξιοποίησης έκτακτης ενίσχυσης υπέβαλε το ΥΠΑΑΤ στην Κομισιόν

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν υπάρχει σχετικά με την τιμή της σταφίδας και τη στήριξη των παραγωγών, οι οποίοι κινδυνεύουν να πουλήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το προϊόν τους κάτω από την τιμή κόστους, όπως προκύπτει από την απάντηση του ΥΠΑΑΤ, Γ. Γεωργαντά στον βουλευτή Ηλείας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρεται στις de minimis ενισχύσεις που καταβλήθηκαν, καθώς και στο αίτημα της Ελλάδας να παραμείνει η σταφίδα στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης και στο Στρατηγικό Σχέδιο 2023-2027. Παράλληλα, σημειώνει πως η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει, από το αποθεματικό κρίσης που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 23.3.2022 για τη στήριξη των παραγωγών που έχουν πληγεί από την τρέχουσα κρίση, το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ και πως τον περασμένο Ιούνιο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατέθεσε πρόταση για την αξιοποίηση της εν λόγω έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

«Η πρόταση είναι σύμφωνη με τις κατευθύνσεις που επιβάλλονται από το πλαίσιο του Κανονισμού και αφορά: α) τις Οργανώσεις Παραγωγών (Ο.Π.) του τομέα των οπωροκηπευτικών που υλοποιούν εντός του έτους 2022 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.), β) τους παραγωγούς οίνου στα νησιά (πλην Κρήτης), γ) τους βιοκαλλιεργητές επιτραπέζιου σταφυλιού και κορινθιακής σταφίδας», επισημαίνει ο κ. Γεωργαντάς, δίχως να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα καταβληθεί η ενίσχυση, αν τελικά εγκριθεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος