FOLLOW US: facebook twitter

Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Ηλείας για το σεισμό

Ημερομηνία: 29-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Αυτοδιοίκηση, Νέα

-Το Συντονιστικό συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας

-Νίκος Κοροβέσης: «Άμεσα αντανακλαστικά και σε πλήρη ετοιμότητα η Π.Ε. Ηλείας»

Σε πλήρη ετοιμότητα βρήκε την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, τους υπηρεσιακούς παράγοντας και τα σώματα ασφαλείας του νομού, η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2024 και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε πολλές περιοχές του νομού, χωρίς ευτυχώς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η Π.Ε. Ηλείας, με τον συντονισμό και την καθοδήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση, από την πρώτη στιγμή έδωσε εντολή προληπτικής εκκένωσης σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, ενώ υπήρξε ειδική μέριμνα για την απομάκρυνση των μαθητών από τα σχολικά κτίρια και την παραμονή τους σε ασφαλές περιβάλλον εντός του προαύλιου χώρου και υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς και οι κηδεμόνες τους.

Την ίδια ώρα, υπήρξε οδηγία εκκένωσης και στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας ενώ κλιμάκια των Τεχνικών Υπηρεσιών, μετέβησαν σε δημόσια κτίρια όπως τα Δικαστικά Μέγαρα προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν φθορές από το πέρασμα του εγκέλαδου.

Εξάλλου, ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας και τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε η Π.Ε. Ηλείας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς αποτυπώθηκαν και κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας που πραγματοποιήθηκε στο μικρό Συνεδριακό του Διοικητηρίου στον Πύργο, όπου μεταξύ άλλων αποφασίσθηκε, όλα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά για σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου και να μην πραγματοποιηθεί καμία προγραμματισμένη εκδήλωση σε δημόσιο κτίριο στο πλαίσιο της πρόληψης και της προφύλαξης.

Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, ανέφερε: «Με το Σ.Ο.Π.Π. Ηλείας συζητήσαμε για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προβήκαμε σαν Π.Ε. Ηλείας και αποφασίσαμε να εκκενωθεί προληπτικά και το Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας και τα δικαστήρια, στα σχολεία έγινε απομάκρυνση των μαθητών και όσα παιδιά δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν, παρέμειναν στον προαύλιο χώρο υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικών μέχρι το πέρας του σχολικού ωραρίου και οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες σε δημόσια κτίρια δεν θα πραγματοποιηθούν.

Η Πυροσβεστική έβγαλε άμεσα έξω τα συνεργεία για να καταγράψουν τυχόν ζημιές. Κάτι σημαντικό δεν αναφέρθηκε. Εμείς από την πλευρά μας, ελέγξαμε το Διοικητήριο, τα Δικαστήρια Πύργου και Αμαλιάδας, το Λιμεναρχείο και θα είμαστε έτοιμο να ελέγξουμε και οποιοδήποτε άλλο δημόσιο κτίριο εάν παραστεί τέτοια ανάγκη».

Στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Περικλής Κουλκουβίνης, ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ασημίνα Χαλικιά, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού, Ελένη Τσαπάρα,  η Διευθύντρια Τεχν. Έργων Π.Ε. Ηλείας Νάνσυ Παναγιωτοπούλου, η Διευθύντρια Δασών Ηλείας, Αγγελική Τσάκωνα και ο Προϊστάμενος Π.Π. Π.Ε Ηλείας Κώστας Μπαλκάμος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος