FOLLOW US: facebook twitter

Εκστρατεία για την εθελοντική αιμοδοσία

Ημερομηνία: 15-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

aimodosia-perifereia

Από χθες στην Π.Ε. Ηλείας με δράσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα

Ξεκίνησαν οι δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην Ηλεία για την εθελοντική αιμοδοσία. Στον Πύργο χθες – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία στο φουαγιέ της Π.Ε. Ηλείας με τη συμμετοχή του προσωπικού του διοικητηρίου και άλλων πολιτών. Οι επόμενες δράσεις ακολουθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στο δημαρχείο και το νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος αναφερόμενος στη χθεσινή αιμοδοσία τόνισε ότι οι ανάγκες για αίμα στο νομό είναι πολύ μεγάλες και λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Για τη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν αλλά και το Σταθμό Αιμοδοσίας Πύργου και την κα Πανέτα. «Θα συνεχίσουμε και τις υπόλοιπες μέρες με εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του κοινού με στόχο να αυξήσουμε την ευαισθησία του κοινού και να καταστήσουμε τους πολίτες ενεργούς σε ένα τομέα όπως η υγεία που πάσχει τα τελευταία χρόνια. Σε λίγες μέρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα γίνει μία μεγάλη συζήτηση για τα θέματα υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος μία συζήτηση που έχει εκπορευτεί κυρίως από τις ανάγκες που έχει ο νομός Ηλείας και ήταν ένα αίτημα της παράταξης μας» είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

H υπάλληλος της ΠΕ Ηλείας η Αναστασία Δραγανίδου, μίλησε για αυτή την πράξη αλτρουισμού. «Είναι η πρώτη φορά που δίνω αίμα στον Πύργο. Μακάρι να είναι πολλοί εκείνοι που θα έρθουν να δώσουν αίμα. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να φοβάται κάποιος για να δώσει αίμα καθώς αυτό είναι η μεγαλύτερη πράξη αγάπης που μπορεί να κάνει κανείς προς τον συνάνθρωπο του». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπάλληλος του δήμου Πύργου Γιώργος Αντωνόπουλος. «Έχω δώσει αίμα πολλές φορές και θα ήθελα να πω σε όσους δεν έχουν δώσει ποτέ αίμα, να ξεπεράσουν τις φοβίες τους και να δίνουν αίμα γιατί είναι κοινωνική προσφορά. Εμένα η σκέψη ότι το αίμα μου μπορεί να σώσει κάποιον άνθρωπο υπερνικά κάθε φόβο».

Η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου, Κωνσταντίνα Πανέτα, ανέφερε ότι «προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, να έρχεται να δίνει αίμα, κάτι που είναι θετικό για τον συνάνθρωπο του. Γνωρίζοντας ότι με την εθελοντική αιμοδοσία βοηθάμε τρεις ανθρώπους, έναν που θα πάρει τα ερυθρά, τα λευκά, το πλάσμα και τα αιμοπετάλια ξέρουμε ότι κάνουμε ένα έργο θεάρεστο. Πρέπει να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι κάτι το τρομερό και να ξεπεράσουμε τους φόβους μας» είπε μεταξύ άλλων και σχολίασε πως κάθε μήνα οι ανάγκες σε αίμα στην Ηλεία είναι 500 φιάλες και το καλοκαίρι αυτές οι ανάγκες αυξάνονται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος