FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Γεωργιόπoυλος για «Σωσίπολις»: «Ο Λιατσής κάνει θόρυβο σε ξένη αυλή»

Ημερομηνία: 15-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

institut-stafidas

Μπορεί χθες να ήταν ημέρα συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, όμως ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας δεν απέφυγε τα καυστικά σχόλια του, σχετικά με το κεφάλαιο «Σωσίπολις» που επιχείρησε να ανοίξει ο δήμαρχος Πύργου την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Γεωργιόπουλος «έσφαξε» με το βαμβάκι το Γαβρίλη Λιατσή, λέγοντας μεν πως καλόπιστα έχουν καλή συνεργασία, αλλά σχολίασε δε πως «ο κ. Λιατσής κάνει θόρυβο σε ξένη αυλή».

Σε δηλώσεις του και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το «Σωσίπολις» ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε τα εξής: «Παρά τις διαφορές θεωρούσα και εξακολουθώ να θεωρώ, εξαντλώντας την καλοπιστία μου, ότι με το δήμο Πύργου είχαμε μια καλή συνεργασία, αναγνωρισμένη από τον ίδιο το δήμαρχο σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέραμε και ο Περιφερειάρχης και εγώ, σε αυτή τη διετή διαχείριση των απορριμμάτων. Εγώ καταλαβαίνω ότι μέσα σε αυτή τη διετία ο δήμος Πύργου βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση. Με τη βοήθεια όλων φαίνεται πως βρισκόμαστε στην αρχή επίλυσης του προβλήματος. Με βάση αυτό γνωρίζοντας και λίγο το δήμαρχο καταλαβαίνω ότι αισθάνεται την ανάγκη να πει κάποια πράγματα με έναν θετικό τρόπο διεκδικητικό τρόπο. Ο δήμαρχος γενικώς σε πολλά πράγματα του αρέσει να δημιουργεί θορύβους. Και θέλησε να δημιουργήσει ένα θόρυβο σε μια ξένη αυλή» είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως για το θέμα απάντησε πριν είκοσι ημέρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο. «Προφανώς ο δήμαρχος έμαθε την απάντηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν έγινε συγκριμένη ερώτηση και για το Ανόβερο και για το Σωσίπολις. Και είπα ότι για το μεν Ανόβερο σε πέντε ημέρες θα έχουμε την έκθεση αυτοψίας της επιτροπής στην οποία έχουμε αναθέσει το θέμα και για το Σωσίπολις δήλωσα ότι προχωρά μια μελέτη προκειμένου να δούμε τι ακριβώς μας λείπει εκεί από τη λεηλασία που έχει γίνει και πώς θα το αποκαταστήσουμε. Και μάλιστα είπα πως σε διάστημα ενός μηνός από εκείνη την ημέρα, θα έχει ολοκληρωθεί και αυτή η μελέτη και ήδη σκεφτόμαστε λύσεις για το τι θα εγκαταστήσουμε εκεί, γιατί διαφορετικά θα συνεχίσουμε να είμαστε στο έλεος όποιου. Έμαθα ότι ο δήμαρχος έμαθε και δεν του αρέσει αυτό που σκεφτόμαστε. Αν έχει να μας πει κάτι, είτε έχει κάποια μελέτη είτε έχει κάποια πολύ καλή σκέψη, είμαστε εδώ για να τον ακούσουμε. Αλλά δεν θα παρασυρθώ σε αντιδικίες και θορύβους» συμπλήρωσε και τόνισε ότι χθες στη συνεργασία που είχαν δεν αναφέρθηκε κανένας στο θέμα και πως το μόνο ζητούμενο για τον ίδιο είναι να προχωρήσει η ανάπτυξη της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος