FOLLOW US: facebook twitter

«Έκρηξη» Αντωνακόπουλου για τη δομή φιλοξενίας στο Επιτάλιο

Ημερομηνία: 10-01-2020 | Συντάκτης:
-Την κάθετη διαφωνία του προς τους υπουργούς εξέφρασε στη χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΣ ο δήμαρχος Πύργου

Την κάθετη διαφωνία του ως προς το κυβερνητικό σχέδιο εγκατάστασης 2000 μεταναστών σε κοντέινερ στον περιβάλλοντα χώρο του παλαιού εργοστασίου ΑΙΓΑΙΟΝ στο Επιτάλιο εξέφρασε σε χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημάρχων της Δυτικής Ελλάδας (Πύργος, Αγρίνιο, Αμφιλοχία) από τους αρμόδιους υπουργούς, παρουσία και κυβερνητικών βουλευτών.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, αφού ενημερώθηκε για το κυβερνητικό πλάνο, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους ο επιλεγμένος χώρος είναι ακατάλληλος, άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση το μεταναστευτικό ζήτημα, και ξεκαθάρισε ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα για να εμποδίσει μια τέτοια εξέλιξη, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση που εκφράστηκε με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Πύργου στις 7 Δεκεμβρίου και την αντιπρόταση του δήμου για τη φιλοξενία μεταναστών με πραγματικά ανθρωπιστικούς όρους.

«Εξήγησα στους υπουργούς για ποιους λόγους είναι ακατάλληλος ο συγκεκριμένος χώρος και επανέλαβα τη θέση που έχουμε ως δήμος, αφουγκραζόμενος την τοπική κοινωνία. Εξέφρασα την απορία μου για τον λόγο που επιλέχθηκε μια ιδιωτική έκταση με πανάκριβο ενοίκιο, αντί για δημόσιες εκτάσεις που έχουν υποδειχθεί, και τόνισα ότι είμαι αντίθετος με ένα σχέδιο που οδηγεί στο να δημιουργηθεί ουσιαστικά μια ανθρώπινη φυλακή. Σε δύο μήνες θα τελεστεί η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στον νομό μας και επισήμανα ότι από την πλευρά μου οφείλω να πληροφορήσω την παγκόσμια κοινότητα πως δίπλα στην Ιερή Γη της Ολυμπίας κάποιοι επιδιώκουν τη δημιουργία μιας αποθήκης 1500 ανθρώπινων ψυχών σε πέντε στρέμματα, κατ΄ εντολή της Γερμανίας που δεν θέλει να υποδεχθεί μετανάστες. Όποιος μας αγνοεί, θέλει πόλεμο και θα μας βρει μπροστά του», δήλωσε στην «Πρωινή» ο δήμαρχος Πύργου.

Η θέση των κυβερνητικών βουλευτών

-Εκ νέου επιφυλάξεις από Νικολακόπουλο, αντιπρόταση για Ανδρίτσαινα από Αυγερινοπούλου

Όπως και στην πρώτη συνάντηση, έτσι και στη χθεσινή που έγινε στην Αθήνα για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος έθεσε ξεκάθαρα τον προβληματισμό του για την προταθείσα περιοχή του πρώην εργοστασίου «Αιγαίον» στο Επιτάλιο και ξαναζήτησε την επανεξέταση του θέματος από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Ο κ. Νικολακόπουλος επανέλαβε τα ζητήματα της καταλληλότητας του χώρου, των συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης και παραμονής των ανθρώπων που θα επιδιωχθεί να μεταφερθούν εκεί, ενώ για μια ακόμη φορά μετέφερε το κλίμα επιφυλακτικότητας και ανησυχίας της τοπικής κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση, ο Ηλείος βουλευτής επεσήμανε πέραν των άλλων και το θέμα δίκαιης κατανομής προσφύγων, υπενθυμίζοντας ότι ο νομός μας φιλοξενεί και ένα σημαντικό αριθμό προσφύγων, όπως και αριθμό αλλοδαπών εργατών γης που απασχολούνται επί πολλούς μήνες στον τόπο μας.

Από την πλευρά της η βουλευτής Ηλείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, διαφώνησε με την εγκατάσταση στην περιοχή του Επιταλίου και σύμφωνα με πληροφορίες αντιπρότεινε στους παριστάμενους υπουργούς τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, στον χώρο που προοριζόταν για την κατασκευή και τη λειτουργία των φυλακών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος