FOLLOW US: facebook twitter

“Εκπαιδευτικοί και γονείς: διαμορφώνουμε ασφαλείς χώρους για χαρούμενα παιδιά σε καιρούς κρίσης”

Ημερομηνία: 24-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Η εκπαιδεύτρια Μαίρη Χιόνη δίνει το στίγμα του ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
που θα κλείσει την Ημερίδα της 25ης Νοεμβρίου

Το εργαστήριο με εκπαιδεύτρια τη Μαίρη Χιόνη και τίτλο:  “Εκπαιδευτικοί και γονείς: διαμορφώνουμε ασφαλείς χώρους για χαρούμενα παιδιά σε καιρούς κρίσης” κλείνει την  ημερίδα της 25ης Νοεμβρίου 2023 που διοργανώνει η “Πρωινή” μαζί με την αέναον ΚοινΣΕΠ  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  για τα παιδικά Δικαιώματα.

Η κ. Μαίρη Χιόνη, μια από τις κορυφαίες εκπαιδεύτριες στην Ελλάδα που ασχολείται για δεκαετίες με ανάλογα  εργαστήρια και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, μας δίνει σήμερα το στίγμα και το περίγραμμα του  παραπάνω εργαστηρίου  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στον Πύργο, στο Συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας.

«H Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού  και η  τρέχουσα επικαιρότητα έγινε αφορμή για τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου βιωματικού εργαστηρίου. Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να μεγαλώνουν με ασφάλεια και χαρά σε αρμονικά περιβάλλοντα. Όταν η παραμονή τους σε κάποια περιβάλλοντα  γίνεται άβολη χρειάζεται άμεση παρέμβαση. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς είναι από τα  σημαντικά εκείνα πρόσωπα που μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου. 

Θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της διεργασίας ομάδας. Η διεργασία ομάδας  βοηθά τα  εμπλεκόμενα άτομα να λειτουργήσουν  σαν μία ομάδα. Η εκπαιδεύτρια αξιοποιεί τη δυναμική της ομάδας και δημιουργεί  ευκαιρίες με δραστηριότητες που προϋποθέτουν την αλληλεπίδραση. Οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες  σε ολιγομελείς ομάδες και σε ολομέλεια αλληλοϋποστηρίζονται, μαθαίνουν, ενθαρρύνονται να εμπλέκονται σε όλες τις φάσεις η καθεμιά/ο καθένας στον χρόνο του και με τον τρόπο του. Ακούγονται όλες οι «φωνές». 

Αυτή η διαδικασία θα δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο για να  μοιραστούν δύσκολα συναισθήματα που προκαλούνται από όσα συμβαίνουν σε καιρούς κρίσης στα παιδιά και στους εφήβους και μεταφέρονται με πολύ έντονο -συχνά-τρόπο από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο . Επίσης θα μεταφερθούν περιστατικά από το σχολείο και το σπίτι  που είτε βρήκαν τη λύση  τους είτε παρέμειναν στη σιωπή. Όλα αυτά θα συνδεθούν δημιουργικά με τα όσα θα έχουν ακουστεί  στις εισηγήσεις των ειδικών. Το κλείσιμο του εργαστηρίου περιλαμβάνει μία συλλογική δράση της ολομέλειας της ομάδας-έκπληξη!”

Να σημειώσουμε, ότι όσο και όσες  επιθυμούν την συμμετοχή τους στο παραπάνω Βιωματικό Εργαστήριο ( σημειώνεται ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν) καλούνται να υποβάλλουν αίτημα  συμμετοχής ηλεκτρονικά με email στην διεύθυνση [email protected] . Επειδή αναμένεται να είναι μεγάλο το ενδιαφέρον, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όριο ατόμων συμμετοχής 50 άτομα.

ΜΑΙΡΗ ΧΙΟΝΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ & ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Σύμβουλος Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, παιδαγωγός,  ειδική στη Διεργασία Ομάδας.  Ερευνήτρια, συντονίστρια σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα,  έχει σχεδιάσει, εφαρμόσει και αξιολογήσει εκπαιδευτικές παρεμβάσεις, σεμινάρια  και βιωματικά εργαστήρια. Το επιμορφωτικό της έργο αφορά σε μαθήτριες/τές, σε εκπαιδευτικούς, Διευθύντριες/ντές σχολικών μονάδων και γονείς. Αποτέλεσε μέλος της επιστημονικής ομάδας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τα  Εργαστήρια Δεξιοτήτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia