FOLLOW US: facebook twitter

ΕΚΛΟΓΕΣ: Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Ημερομηνία: 30-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Πολιτική

Ζεσταίνουν τις μηχανές!

-Με Παππά και Ηλιόπουλο ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη της Ηλείας, με κάθοδο Μαρινάκη-Κονταδάκη και μίνι περιοδεία απαντά η Νέα Δημοκρατία

-Με την επιστροφή Μητσοτάκη από Ιαπωνία οι αποφάσεις για τον Αβραμόπουλο  

  

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Η ολοκλήρωση της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας κατά τα κυβέρνησης, σήμανε την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αφού πλέον απομένει να ορίσει ο πρωθυπουργός την  ημέρα της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

Οι κομματικοί μηχανισμοί και στην Ηλεία πλέον δουλεύουν σε πλήρη ρυθμό, με ορίζοντα κάλπης τις 9 Απριλίου, και ήδη σχεδιάζουν το πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών.

Η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την αρχή προχθές το απόγευμα με την κάθοδο του βουλευτή και πρώην υπουργού Νίκου Παππά, η οποία συνοδεύτηκε από επιτυχημένη εκδήλωση στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή (βλ. σελίδες 6-7).

Ακολουθεί μία ακόμη το ερχόμενο Σάββατο στην Αμαλιάδα από την τοπική οργάνωση μελών, με κεντρικό ομιλητή τον Νάσο Ηλιόπουλο, ενώ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να οριστικοποιηθεί η σύνθεση του ψηφοδελτίου.

Στις τάξεις των μελών της νομαρχιακής επικρατεί αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ηλεία, καθώς εκτιμούν πως η οριακή ήττα του 2019 θα μετατραπεί σε «καθαρή» νίκη το 2023, δεδομένου ότι ο νομός παραδοσιακά είναι κεντροαριστερός.

Γαλάζια «απόβαση» σε Πύργο και Αμαλιάδα

Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται αύριο για κομματική «απόβαση» στην Ηλεία, με στόχο να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους και να επιτύχει εκ νέου την πρωτιά των προηγούμενων εκλογών.

Επικεφαλής του κλιμακίου που θα περιοδεύσει στον νομό, θα είναι ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης, και ο γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης, ενώ οι πληροφορίες της «Πρωινής» αναφέρουν πως έχει γίνει «κινητοποίηση» μελών και φίλων.

Η αστική περιοδεία θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί από την  αγορά της Αμαλιάδας και έχει προγραμματιστεί συνάντηση με πολίτες, μέλη και στελέχη του κόμματος στο καφέ «Marrone». Θα ακολουθήσει στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και στις 12:30 βόλτα στην αγορά του Πύργου και συζήτηση με καταστηματάρχες και εργαζόμενους, καθώς και συνάντηση με πολίτες και στελέχη στο καφέ «Pantheon» στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου. Στη 1:30 μ.μ. τα μέλη του «γαλάζιου» κλιμακίου θα επισκεφθούν το Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο, όπου θα συναντηθούν με τον ΑντιπεριφερειάρχηΗλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο και τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο. Ο κύκλος των συναντήσεων θα κλείσει με επίσκεψη στις 2:15μ.μ. στον Μητροπολίτη Ηλείας και, Αθανάσιο.

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Πύργου στις 5:30μ.μ., ενώ ένα τέταρτο νωρίτερα θα γίνουν δηλώσεις σε τοπικά ΜΜΕ, όπου δεν αποκλείεται να προκύψουν ειδήσεις για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου. 

Και στο βάθος… Αβραμόπουλος

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου στην Ηλεία, έχει μπει για τα καλά στην… εξίσωση το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Πληροφορίες από διαφορετικές πηγές επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον του για τον νομό –υπενθυμίζουμε ότι κατάγεται από το Αυγείο- καθώς η αρχική του επιθυμία για την Α’ Αθηνών φαίνεται πως δεν «περπατάει» για διάφορους λόγους.

Οι πληροφορίες της «Πρωινής» αναφέρουν πως το ζήτημα θα κλείσει είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο με την επιστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ιαπωνία.

Ως τότε και εφόσον δεν αλλάξει κάτι, την ανδρική σύνθεση του ψηφοδελτίου απαρτίζουν ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Νίκος Καλάκος, ο Λευτέρης Βαρουξής και ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος. Οι γυναικείες υποψηφιότητες είναι η Διονυσία Αυγερινοπούλου και η Άννα Μαρία Βλαγκούλη, ενώ εκκρεμεί το όνομα της τρίτης γυναίκας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot