FOLLOW US: facebook twitter

Έκλεψαν τις εντυπώσεις και εκτός νομού!

Ημερομηνία: 23-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

wdeio-nauplio5

H Παιδική-Νεανική χορωδία του Ελληνικού Ωδείου Πύργου συμμετείχε στην 2η Συνάντηση παιδικών-νεανικών χορωδιών στο Ναύπλιο

Η Παιδική – Νεανική Χορωδία του Ελληνικού Ωδείου Πύργου ταξίδεψε στο ιστορικό Ναύπλιο, ανοίγοντας τα φτερά της εκτός νομού, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, και συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη 2η Συνάντηση Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του  Βουλευτικού, ένα μοναδικό διατηρητέο κτίριο του 18ου αιώνα, στο οποίο στεγάστηκε η πρώτη βουλή των Ελλήνων.

wdeio-nauplio3

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετείχαν εκτός από την Παιδική – Νεανική Χορωδία του Ελληνικού Ωδείου Πύργου και η Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., η Παιδική-Νεανική Χορωδία Δήμου Μεταμόρφωσης, η Παιδική Χορωδία Τρίπολης, η Παιδική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τελέσιλλα» Άργους και  η Παιδική – Νεανική χορωδία του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «ο Καββαδίας».

wdeio-nauplio

Η εμφάνιση της Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας του Ελληνικού Ωδείου Πύργου στη σκηνή του Βουλευτικού άνοιξε τη Συνάντηση Χορωδιών την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στις 12:30 μ.μ. και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα και τις καλύτερες εντυπώσεις του πολυπληθούς κοινού που είχε κατακλύσει την αίθουσα.  Η νεοσύστατη Παιδική – Νεανική χορωδία του Ελληνικού Ωδείου είχε τη δυνατότητα  να παρουσιάσει τη δουλειά μιας ολόκληρης χρονιάς ερμηνεύοντας τα εξής κομμάτια:

wdeio-nauplio4

Η Βενετιά (μουσική Μάνου Χατζιδάκι – στίχοι Νίκου Γκάτσου), Ελληνάκια (μουσική Μίκη Θεοδωράκη – στίχοι Οδυσσέα Ελύτη), Τσάμικος (μουσική Μάνου Χατζιδάκι – στίχοι Νίκου Γκάτσου), Υπερασπίσου το παιδί (μουσική Μίκη Θεοδωράκη – στίχοι Λεύτερη Παπαδόπουλου) και το Τερατάκι της Τσέπης (μουσική A. Branduardi – στίχοι Λίνας Νικολακόπουλου), υπό τη διεύθυνση του συμπολίτη μας Μουσικού και Μαέστρου Παιδικών Χορωδιών Γιάννη Νικολόπουλου, στο πιάνο συνόδεψε η Καθηγήτρια του Ελληνικού Ωδείου Τζένη Λάγιου.

Η συμμετοχή της Παιδικής-Νεανικής  Χορωδίας σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις  και δη χορωδιακού χαρακτήρα δίνει  στα παιδιά την ευκαιρία να ακούσουν και να γνωρίσουν από κοντά  άλλες χορωδίες, αποκομίζοντας πολύτιμες μουσικές χορωδιακές εμπειρίες και γνώσεις που θα τους χρειαστούν στη μελλοντική μουσική τους πορεία.

wdeio-nauplio7

Οι γονείς, τα συνοδά μέλη αλλά και τα ίδια τα παιδιά αφού χάρηκαν τη συμμετοχή τους,  μετά το πέρας της εκδήλωσης είχαν ελεύθερο χρόνο ώστε  να απολαύσουν μια βόλτα στην πόλη του Ναυπλίου με την μεγάλη ιστορία και τα αναρίθμητα αξιοθέατα.

wdeio-nauplio6

Η επιτυχημένη εξόρμηση έκλεισε με την επιστροφή στον Πύργο και την ευχή όλων των συμμετοχόντων για μελλοντικές εμφανίσεις της Παιδικής – Νεανικής χορωδίας του Ελληνικού Ωδείου Πύργου σε ανάλογες ποιοτικές εκδηλώσεις.

Τηλέφωνο επικοινωνίας στη Γραμματεία του Ωδείου  26210-33179

e-mail: [email protected]

28ης Οκτωβρίου 38, Πύργος.

https://www.facebook.com/ellhniko.odeio.pyrgos


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος