FOLLOW US: facebook twitter

Μηνύσεις για τη χαβούζα του σταδίου

Ημερομηνία: 23-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

skoupidia-stadio

Κατηγορούμενοι όσοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν ψηφίσει θετικά για το σταθμό μεταφόρτωσης

Λίγες ημέρες πριν δοθεί η ουσιαστική λύση στο θέμα των σκουπιδιών με τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς και την μονάδα κομποστοποίησης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, σύρονται στα δικαστήρια μετά από μηνύσεις και καταγγελίες για τη χρήση του δημοτικού σταδίου της πόλης, ως σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών. Δύο μηνύσεις έγιναν πριν από λίγες ημέρες από τον πολίτη Νικόλαο Παπαδόπουλο και το σύλλογο Περιβαλλοντική Κίνηση Πύργου προς κάθε έναν δημοτικό σύμβουλο, τους αντιδημάρχους και το δήμαρχο της πόλης που ψήφισαν θετικά στο να λειτουργήσει στο προαύλιο του σταδίου σταθμός μεταφόρτωσης με την προϋπόθεση πως δεν θα πέσει ούτε ένα σκουπίδια στο έδαφος. Φυσικά η σημερινή εικόνα του σταδίου έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή από την απόφαση αυτή που ελήφθη ομόφωνα στις 21 Απριλίου 2015 από τους παρόντες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ακόμα και εκείνοι που καλοπροαίρετα θέλησαν να δώσουν διέξοδο στο πρόβλημα της έλλειψης σχετικού χώρου, βρίσκονται κατηγορούμενοι για το θέμα.

skoupidia-stadio-air

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση απουσίαζε από την αρχή ο αείμνηστος Φώτης Δημόπουλος και είχαν καταμετρηθεί 32 παρόντες (από τα 33 μέλη). Την απόφαση αυτή είχαν λάβει όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου. Την ώρα της ψήφισης και ενώ είχε προηγηθεί η συζήτηση του θέματος, απουσίαζαν από την παράταξη «Σύγχρονος Πύργος» οι Λάκης Αθανασόπουλος και Δημήτρης Λιατσής, από την παράταξη «ΑΝΑΣΑ» οι Βασίλης Παναγόπουλος και Γιάννης Βαρελάς, από την παράταξη «Πύργος – Έργο Πολιτών» οι Αντώνης Καράμπελας, Γιάννης Παναγόπουλος και Λεωνίδας Δημουλιάς, από την παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» οι Γιάννης Αργυρόπουλος του Γεωργίου (επικεφαλής) και Γιάννης Αργυρόπουλος του Παναγιώτη (Γιαννάκης). Όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων ψήφισαν ΝΑΙ.

skoupidia-stadio2

Οι δύο μηνύσεις συσχετίστηκαν από τις Εισαγγελικές Αρχές Πύργου με την καταγγελία που υπέβαλαν πριν λίγες ημέρες για το θέμα της χαβούζας στο δημοτικό στάδιο Πύργου, δύο ενεργοί πολίτες ο Ανδρέας Ασημακόπουλος και ο Θεόδωρος Τσίπας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με παράβαση καθήκοντος, ή με υποβάθμιση περιβάλλοντος ή και τις δύο. Το τοπίο σχετικά με τις ευθύνες που προκύπτουν και σε ποιους αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά την κατάθεσή που θα δώσουν όσοι έχουν κληθεί από τις Δικαστικές Αρχές την ερχόμενη Πέμπτη. Θεωρείται όμως βέβαιο πως την ερχόμενη Τρίτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα προηγηθεί αναμένεται να υπάρξουν εντάσεις για το θέμα αυτό κυρίως από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκείνες που οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους και είχαν τοποθετηθεί λέγοντας πως ψηφίζουν θετικά μόνο στην περίπτωση που δεν θα πέσει ούτε ένα σκουπίδι στο έδαφος και θα γίνει άμεσα απολύμανση και καθαρισμός του χώρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος