FOLLOW US: facebook twitter

Εκδόθηκε η άδεια δόμησης για τη μετατροπή των αποθηκών ΑΣΟ στον Πύργο σε μόνιμη έδρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά & Νέους

Ημερομηνία: 10-07-2023 | Συντάκτης:

Όλο και πιο κοντά στη δημοπράτηση


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Όλο και ζυγώνει η ώρα που θα δημοπρατηθεί η μετατροπή των παλαιών αποθηκών του ΑΣΟ στον Πύργο σε μόνιμη έδρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά & Νέους, καθώς εκδόθηκε η οικοδομική άδεια, όπως αποκάλυψε με ανάρτησή στου facebook ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπολουλος.

«Ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση του ΑΣΟ. Ελήφθησαν όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις και εκδόθηκε η άδεια Δόμησης, η οποία «ανοίγει» τον δρόμο για τη δημιουργία του Πολυχώρου Πολιτισμού & Εκπαίδευσης, που θα στεγάσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Ευχαριστώ τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πύργου, καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων για την πολύτιμη συνδρομή τους», έγραψε χαρακτηριστικά.

Υπενθιυμίζεται πως στο τέλος του 2022 ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου από τον Τεχνικό Σύμβουλο στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο και στους εκπροσώπους του Φεστιβάλ, Δημήτρη Σπύρου και Παντελή Παντελόγλου.

Μετά την αποδοχή της Αρχιτεκτονικής Μελέτηςν και την έκδοση της άδειας δόμησης, απομένει η διευθέτηση ορισμένων διαδικαστικών και τυπικών ζητημάτων, με την περαίωση των οποίων θα μπορέσει η Περιφερειακή Αρχή να δρομολογήσει στην δημοπράτηση του έργου.

«Η στέγαση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, του σημαντικού αυτού κινηματογραφικού θεσμού με τον διεθνή
χαρακτήρα και αντίκτυπο, είναι υψηλής προτεραιότητας στόχος για εμάς στην
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο εν λόγω χώρος θα αποτελέσει “το σπίτι” του Φεστιβάλ Κινηματογράφου», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia