FOLLOW US: facebook twitter

Γνώρισαν την ιστορία της Ηλείας: Εκδήλωση στο ΕΒΕ με σπουδαστές από το Αμπου Ντάμπι

Ημερομηνία: 20-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”103816″ img_size=”full”][vc_column_text]Την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ιστορία της Ηλείας είχαν περίπου 20 σπουδαστές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU), οι οποίοι φοιτούν στο παράρτημα του ιδρύματος στο ΆμπουΝτάμπι, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του Ηλείου Γιάννη Κοτσώνη, καθηγητή του Πανεπιστημίου.

Οι σπουδαστές συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηλείας στην αίθουσα του 4ου ορόφου του κτιρίου στον Πύργο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κ. Νικολούτσος με τον κ. Κοτσώνη παρουσίασαν την ιστορία και τη γεωγραφία του νομού, με έμφαση στην οικονομία και την παραγωγή της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολούτσος, η επίσκεψη των σπουδαστών ήταν μια πρώτη ευκαιρία για να αναπτυχθούν ισχυροί δεσμοί του πανεπιστημίου με την Ηλεία και να γνωρίσουν οι φοιτητές τον νομό.

Ο κ. Κοτσώνης τόνισε ότι ήταν δική του επιλογή η επίσκεψη στην Ηλεία, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος που αφορά την οικονομική κρίση, για να μάθουν οι σπουδαστές την οικονομική ιστορία της περιοχής, ιδιαίτερα για προϊόντα ταυτισμένα με αυτήν, όπως το ελαιόλαδο και η σταφίδα,.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση και ευχαρίστησε τον κ. Κοτσώνη για την πρωτοβουλία, προτείνοντάς του μελλοντική συνεργασία του παν/μίου με τον δήμο, η οποία θα συνδυάζει τον τουρισμό με την εκπαίδευση.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot