FOLLOW US: facebook twitter

Εκατομμύρια τα κρούσματα που δεν εντοπίζονται παγκοσμίως

Ημερομηνία: 10-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”109650″ img_size=”full”][vc_column_text]Σύμφωνα με έρευνα καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Göttingen της Γερμανίας, μόνο το 6% των κρουσμάτων έχουν εντοπιστεί σε όλο τον πλανήτη και ο αριθμός μπορεί ήδη να φθάνει τα δεκάδες εκατομμύρια.

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων από τον κορονοϊό πιθανότατα είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ότι καταγράφεται επισήμως από τις αρχές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα των καθηγητών Κρίστιαν Μπόμερ και Σεμπάστιαν Βόλμερ του Πανεπιστημίου Göttingen της Γερμανίας, που ανέλυσαν  δεδομένα όπως δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις εκτιμήσεις της θνησιμότητας από τον κορονοϊό και τη χρονική περίοδο των μολύνσεων μέχρι να επέλθει ο θάνατος και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι υγειονομικές αρχές των χωρών έχουν εντοπίσει μόνο το 6% του συνόλου των κρουσμάτων. Υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός συνολικός αριθμός μπορεί ήδη να έχει φθάσει τα δεκάδες εκατομμύρια παγκοσμίως.

«Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικές όταν ερμηνεύουν τα στοιχεία που έχουν για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους» υποστηρίζει ο Βόλμερ. «Τέτοιες ακραίες διαφορές στην ποσότητα και την ποιότητα των τεστ που γίνονται σε διαφορετικές χώρες, σημαίνουν ότι τα επίσημα δεδομένα δεν προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες».

Οι δυο καθηγητές εκτιμούν ότι στις 31 Μαρτίου η Γερμανία πιθανότατα είχε 460.000 κρούσματα και με βάση την ίδια μεθοδολογία, οι ΗΠΑ είχαν περισσότερα από 10 εκατομμύρια, η Ισπανία περισσότερα από 5 εκατομμύρια, η Ιταλία περίπου 3 εκατ. και η Βρετανία περίπου 2 εκατ.

Την ίδια ημέρα το πανεπιστήμιο John Hopkins έδινε με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που δηλώνουν οι αρχές περίπου 900.000 κρούσματα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ακατάλληλα και καθυστερημένα διαγνωστικά τεστ μπορεί να είναι ο λόγος που μερικές Ευρωπαϊκές χώρες (συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας και της Ιταλίας) έχουν τόσο υψηλά ποσοστά θνησιμότητας σε σχέση με αυτά που έχει αναφέρει η Γερμανία, η οποία, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, εκτιμάται ότι έχει εντοπίσει το 15,6% όλων των κρουσμάτων, σε σχέση με 3,5% στην Ιταλία και 1,7% στη Γερμανία.

Το γαλλικό παράδειγμα

Με βάση έρευνα που έγινε μεταξύ των γιατρών που ανήκουν στο συνδικάτο γενικών παθολόγων της Γαλλίας, υπολογίζεται ότι τα κρούσματα στη χώρα είναι πολλαπλάσια των επιβεβαιωμένων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές από τις 17 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου εντοπίστηκαν 56.154 ασθενείς με συμπτώματα του Covid-19 από 2.048 γιατρούς σε ολόκληρη την επικράτεια που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στην έρευνα. Με αναγωγή, το συνδικάτο πιστεύει ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με τον ιό την ίδια περίοδο είναι 1,67 εκατομμύρια, αριθμός που θεωρούν ότι συνάδει με την μεταδοτικότητα της ασθένειας.

Πηγή: efsyn.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot