FOLLOW US: facebook twitter

Μείωση στην ημερήσια παραγωγή πετρελαίου

Ημερομηνία: 10-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Οι φόβοι ότι η πανδημία και η καραντίνα μπορεί να διαρκέσουν αρκετό καιρό -με αποτέλεσμα η ζήτηση για καύσιμα να μειωθεί περαιτέρω- συνετέλεσαν ώστε ο ΟΠΕΚ και άλλες χώρες που εξάγουν πετρέλαιο να συμφωνήσουν στη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Οι περικοπές στην παραγωγή του πετρελαίου κατά την περίοδο από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο θα είναι στα 8 εκατομμύρια βαρέλια (bpd), ενώ αμέσως μετά η παραγωγή θα μειωθεί στα 6 εκατομμύρια βαρέλια (bpd) για την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την αύξηση των διεθνών τιμών, που έχει δεχθεί πλήγμα από την εξάπλωση του COVID-19, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε επίσης ότι νέα τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, για την αξιολόγηση των συνθηκών που θα έχουν διαμορφωθεί στην αγορά πετρελαίου.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είχε μία καλή τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν, αναμένοντας την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και των άλλων χωρών.

«Είχαμε μία μεγάλη κουβέντα για την παραγωγή πετρελαίου και τον ΟΠΕΚ, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνει [η μείωση], ώστε η βιομηχανία μας να πάει καλά και η πετρελαϊκή βιομηχανία να πάει καλύτερα» δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ, εκφράζοντας ανησυχία για το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις στην πετρελαϊκή βιομηχανία και σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος