FOLLOW US: facebook twitter

Εισπράξεις, δίκτυο και ΔΕΗ «καίνε» τους ΤΟΕΒ

Ημερομηνία: 01-02-2024 | Συντάκτης:

-Πρώτη ενημερωτική σύσκεψη χθες με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Φίλια

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η μειωμένη εισπραξιμότητα, το απαρχαιωμένο δίκτυο και οι οφειλές προς τη ΔΕΗ ήταν τα κύρια προβλήματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή ενημερωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μικρό Συνεδριακό του Διοικητηρίου της ΠΕ Ηλείας ανάμεσα στους προέδρους των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων του νομού και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέα Φίλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, οι πρόεδροι των ΟΕΒ ενημέρωσαν τον κ. Φίλια για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την είσπραξη των εισφορών από τους αγρότες εξαιτίας της μείωσης των καλλιεργούμενων εκτάσεων, με συνέπεια να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Επιπλέον, τόνισαν ότι το αρδευτικό δίκτυο είναι απαρχαιωμένο, με αποτέλεσμα να προκύπτουν συχνά βλάβες που δεν είναι πάντα επισκευάσιμες γρήγορα και εύκολα, ζητώντας τη συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη για τη χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού του δικτύου.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν εκ νέου στο σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με τους έκτακτους λογαριασμούς που έλαβαν από τη ΔΕΗ τον περασμένο μήνα, οι οποίοι έχουν τριπλάσια χρέωση από την αναμενόμενη, διότι τους ζητά πίσω το μεγαλύτερο μέρος της ενεργειακής επιδότησης που έλαβαν πέρυσι με το επιχείρημα ότι είναι αγροτικές επιχειρήσεις και όχι Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπογράμμισαν την ανάγκη να γίνει παρέμβαση στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με στόχο να αλλάξει ο χαρακτηρισμός του και να μειωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ.

Όσον αφορά τα συσσωρευμένα από το παρελθόν χρέη προς τη ΔΕΗ, οι πρόεδροι των ΟΕΒ επισήμαναν ότι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να την εξόφλησή τους, σημειώνοντας ότι έχουν στείλει βιώσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις ρύθμισής τους, για τις οποίες δεν έχουν λάβει απάντηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Φίλιας κατέγραψε τα προβλήματα και ανέφερε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για την αξιοποίηση προγραμμάτων που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές του δικτύου και ότι θα μελετήσει προσεκτικά το ζήτημα της ΔΕΗ για να βρεθεί λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των ΟΕΒ ενόψει της φετινής αρδευτικής περιόδου. Παρών ήταν επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Βασιλόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia