FOLLOW US: facebook twitter

Ειρήνη για τους Λαούς της Παλαιστίνης και του Ισραήλ

Ημερομηνία: 14-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με αποτροπιασμό άλλον ένα κυκλο αίματος να διεξάγεται στη γειτονιά μας και συγκεκριμένα μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραηλινών.

Είναι ένας πόλεμος που κρατάει 75 χρόνια τώρα μεταξύ Δαβίδ και Γολιάθ, μεταξύ του Παλαιστινιακού λαού που αγωνίζεται για Πατρίδα και Ελευθερία και του Ισραηλινού κατοχικού καθεστώτος που έχει επιβάλει έναν μόνιμο αποκλεισμό, μια ανθρώπινη φυλακή στη Λωρίδα της Γάζας.

75 χρόνια, αέναος φόρος αίματος άμαχου πληθυσμού, το 1/3 παιδιά, που βαραίνουν κατά κύριο λόγο τον ισχυρό αυτής της διαμάχης και δεν είναι άλλος από το αντιδραστικό κράτος του Ισραήλ.

75 χρόνια όμως είναι ΑΡΚΕΤΑ

για να κατανοήσουμε ότι το ζητούμενο είναι η

ΖΩΗ και όχι ο ΘΑΝΑΤΟΣ

Η βία φέρνει βία  και αυτοί που βγαίνουν τελικά χαμένοι από τυφλά χτυπήματα αμάχων είναι και οι δύο λαοί, των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών. Υπάρχουν φιλειρηνιστές Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί που επιζητούν μια ειρηνική και βιώσιμη λύση και για τους δυο λαούς γιατί γνωρίζουν καλά ότι οι Λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Εμείς ως εκπαιδευτικοί στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον πολύχρονο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και καταδικάζουμε κάθε τυφλό χτύπημα άμαχου πληθυσμού από όποια πλευρά και αν προέρχεται. Θα στεκόμαστε πάντα δίπλα σε κάθε παιδί, σε κάθε μαθητή ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας, φυλής.

  • Προτάσσουμε το μήνυμα της ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ και ευχόμαστε να εισακουστούν οι συνετές φωνές της ΕΙΡΗΝΗΣ και στα δύο στρατόπεδα και κανένα παιδί και γονιός να μη βιώσει το θάνατο.
  • Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να μη συμμετάσχει σε καμία είδους δράση που θα μας καταστήσει συμμέτοχους σε σφαγή αθώων ψυχών.
  • Να αποσυρθεί τώρα η φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.
  • Να βγει από τα συρτάρια η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Βουλής από το 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.
  • Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους.

Ο ελληνικός λαός ήταν πάντα αλληλέγγυος στους αδελφούς Παλαιστινίους αλλά ήταν και αυτός που προστάτεψε του Εβραίους  από τη ναζιστική κατοχή! Είμαστε με τους ΛΑΟΥΣ!

Η ΒΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΒΙΑ

ΚΑΙ

Η ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η Πρόεδρος Αντωνία Μπρη

Η Γενική Γραμματέας Δήμητρα Καραμεσίνη


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia