FOLLOW US: facebook twitter

Είκοσι τέσσερα αυτόφωρα και 36 πρόστιμα!

Ημερομηνία: 12-01-2023 | Συντάκτης:

Αυξημένες το 2022 οι περιπτώσεις εμπρησμού από αμέλεια

-Στην Εισαγγελία έχουν αποσταλεί δικογραφίες για Σπιάτζα, Λυνίσταινα και Κρέστενα

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Νωρίς νωρίς ξεκίνησαν φέτος τα πρόστιμα κι οι αυτόφωρες συλλήψεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, αφού η καύση γεωργικών υπολειμμάτων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στην ηλειακή ύπαιθρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, έχει ήδη γίνει μία αυτόφωρη σύλληψη ενός 66χρονου άνδρα για εμπρησμό από αμέλεια και έχουν επιβληθεί ήδη δύο πρόστιμα για παράβαση της νομοθεσίας.

Η περσινή χρονιά ήταν από τις πιο δύσκολες για την Πυροσβεστική, καθώς έγιναν συνολικά 24 συλλήψεις και επιβλήθηκαν 36 πρόστιμα στη ζώνη Πύργου και νότιας Ηλείας, δηλαδή στη δικαιοδοσία της ΠΥ Πύργου και των ΠΚ Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των συλλήψεων καταγράφηκαν τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο του 2022, δηλαδή σε χρονικό διάστημα εκτός της αντιπυρικής περιόδου.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» έγκυρη πηγή της Πυροσβεστικής, οι πολίτες κατά τη διάρκεια ισχύος της αντιπυρικής περιόδου δείχνουν ότι συμμορφώνονται, αλλά όλο το υπόλοιπο διάστημα υπάρχει πρόβλημα.

«Η τωρινή περίοδος, ειδικά από τον Φεβρουάριο ως τον Απρίλιο, είναι η πλέον επίφοβη, αφού μέσα σε αυτούς τους μήνες οι πολίτες καίνε στην ύπαιθρο τα υπολείμματα από τις ελαιοκαλλιέργειες. Από αυτήν την αγροτική εργασία έχουμε τις περισσότερες περιπτώσεις εμπρησμού από αμέλεια, για αυτό θα πρέπει να το κάνουν μόνον όσοι ξέρουν και υπό κατάλληλες καιρικές συνθήκες», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα στελέχη του Ανακριτικού της ΠΥ Πύργου έχουν ήδη ολοκληρώσει και έχουν στείλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας δικογραφίες που αφορούν μεγάλες πυρκαγιές του 2022, όπως στη Σπιάτζα, τη Λυνίσταινα και την Κρέστενα. Εκκρεμεί μόνο η πυρκαγιά στην Κορυφή τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς η συλλογή και η επεξεργασία στοιχείων και πληροφοριών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τουλάχιστον στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις, τα στελέχη της Πυροσβεστικής έχουν σχηματίσει επαρκή εικόνα για τα κίνητρα και το προφίλ των εμπρηστών και πλέον αναμένουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης με βάση τα στοιχεία που έχουν περιληφθεί στη δικογραφία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος