FOLLOW US: facebook twitter

Έκτακτα και αυξημένα μέτρα για τον κορονοϊό: Ειδική επιτροπή αντιμετώπισης θεμάτων συγκρότησε ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 16-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ειδική επιτροπή Αντιμετώπισης θεμάτων σχετικών με την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19 συγκρότησε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, προκειμένου να εντείνει τα μέτρα πρόληψης σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει έκτακτα- μετά από πρόσκληση του προέδρου- και θα έχει την ευθύνη για την προετοιμασία των Υπηρεσιών του Δήμου και τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα μέτρα και τα μέσα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του κορονοϊού COVID_19 αλλά και τον περιορισμό της διάδοσής του.

Οι ληφθείσες αποφάσεις θα είναι σύμφωνες με τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και θα εναρμονίζονται πλήρως με τις κατευθύνσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, η εξυπηρέτηση των δημοτών σε Δημοτολόγιο και Ληξιαρχείο, θα γίνεται με αυτεπάγγελτη αναζήτηση μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και των τμημάτων του Δήμου (Δημοτολόγιο -Ληξιαρχείο) μέσω FAX. Επίσης θα αποστέλλονται ταχυδρομικά κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου μέσω FAX ή email τα ανωτέρω πιστοποιητικά στους δημότες εάν επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν στον ιδιωτικό τομέα (π.χ. ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ κ.τ.λ.)

Τα ληξιαρχικά γεγονότα (θάνατος -γάμος- βάφτιση) θα δηλώνονται κατόπιν συνεννόησης με τη ληξίαρχο. Σχετικά με τα πιστοποιητικά εγγυτέρων συγγενών θα δίνονται κατόπιν συνεννόησης με το δημοτολόγιο. Επίσης, θα αποστέλλονται κατόπιν αίτησης του ενδιαφερομένου μέσω FAX ή email στους δημότες προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για κάθε νόμιμη χρήση.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2624022549 – FAX: 2624023465

Για πληροφορίες καλείτε: 26240 22250 και 22549.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος