FOLLOW US: facebook twitter

Μέτρα ενίσχυσης των Δήμων και των Νοσοκομείων της Ηλείας ζήτησε η Δρ. Αυγερινοπούλου

Ημερομηνία: 16-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Μέτρα ενίσχυσης των Δήμων της Ηλείας και στήριξη των Νοσοκομείων του Νομού ζήτησε η βουλευτής Ηλείας Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου από τους συναρμόδιους υπουργούς.

«Οι Δήμοι του Νομού Ηλείας, με έμφαση στους Δήμους Πύργου, Ήλιδας και Πηνειού, οι οποίοι φιλοξενούν τα περισσότερα κρούσματα, αλλά και οι λοιποί τέσσερις δήμοι, έχουν κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις, ώστε να οργανωθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού SarsCov2 στην Ηλεία. Στην αδήριτη ανάγκη για οικονομική ενίσχυση των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση, η οποία και αποφάσισε να επιχορηγήσει εκτάκτως με 5.000.000 ευρώ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και 14.000.000 ευρώ τους Δήμους οι οποίοι πλήττονται από την εξάπλωση του Covid 19.

Παράλληλα, ζήτησε την άμεση στήριξη των Νοσοκομείου Πύργου, Αμαλιάδας και Κρέστενας, καθώς και των ιατρικών κέντρων του Ν. Ηλείας. Μεταξύ άλλων, ζητήθηκε έκτακτη οικονομική επιχορήγηση, άμεση κάλυψη έκτακτων αναγκών μέσω διάθεσης ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς επίσης και πρόσθετη υλικοτεχνική υποδομή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος