FOLLOW US: facebook twitter

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το εκπαιδευτικό υλικό της επιστημονικής ομάδας του κέντρου Πρόληψης “Παρεμβάσεις”

Ημερομηνία: 16-08-2021 | Συντάκτης:

Για μια  ακόμα μια χρονιά εγκρίνεται από το Υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2021-2022 η υλοποίηση στα σχολεία των εκπαιδευτικών υλικών που δημιούργησε η επιστημονική ομάδα του κέντρου Πρόληψης #Παρεμβάσεις Αμαλιάδας  (α) «Έλα να πετάξουμε μαζί στη χώρα του εαυτού», (β) «Ο Κόσμος Ανάποδα» και (γ) «Όλα είναι Δρόμος», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες σχολικών μονάδων Γενικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τάξεων (Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια) της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Το «Όλα είναι δρόμος» είναι ένα εκπαιδευτικό υλικό προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Αποτελεί ένα από τα υλικά παρέμβασης που σχεδίασε και υλοποίησε από το 2010 έως και το 2019 η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «Παρεμβάσεις» σε προγράμματα για έφηβους/ες μαθητές και μαθήτριες.

Στόχος του υλικού είναι η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και η  ευαισθητοποίηση των εφήβων σε θέματα που αφορούν το αναπτυξιακό ψυχοκοινωνικό τους στάδιο, όπως είναι η εικόνα του εαυτού, η επικοινωνία μέσα σε μια ομάδα, οι σχέσεις με τους συνομήλικους, η αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η έμφυλη ταυτότητα, τα στερεότυπα και ο αποκλεισμός..

 «Ο κόσμος ανάποδα» είναι ένα εκπαιδευτικό υλικό που απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού ( 10-12 ετών). Αποτελεί  το αποτέλεσμα της 12ετους εμπειρίας στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης του δημοτικού, εκτός ωρολογίου προγράμματος, από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ».

Μέσα σε ένα κλίμα αποδοχής και συνεργασίας, οι μαθητές και μαθήτριες ενθαρρύνονται να  εκφράσουν απόψεις, σκέψεις και συναισθήματα,  να αναζητήσουν από κοινού, εναλλακτικούς πιο βοηθητικούς τρόπους διαχείρισης των προκλήσεων, να ανακαλύψουν τα αποθέματα τους μπροστά σε προκλήσεις.

Τέλος, το  «Έλα να πετάξουμε μαζί στη χώρα του εαυτού» είναι ένα εκπαιδευτικό υλικό προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας και απευθύνεται σε μαθητές Β΄ Δημοτικού (7-8 ετών). Αποτελεί ένα από τα υλικά παρέμβασης που σχεδίασε και υλοποίησε από το 2012 έως και το 2019 η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «Παρεμβάσεις» σε προγράμματα για μαθητές της Β΄ Δημοτικού.

Επεξεργάζεται θέματα: που αφορούν την γνωριμία – εξοικείωση στην ομαδική διαδικασία, το συμβόλαιο της ομάδας, την εικόνα του εαυτού, τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα, τις προκλήσεις και τις δυνατότητες, τα συναισθήματα και τη φιλία..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος