FOLLOW US: facebook twitter

Εξαπατούσαν υποδυόμενοι τους γιατρούς: Εγκληματική οργάνωση είχε «χτυπήσει» σε Ανδραβίδα, Ζαχάρω και Λεχαινά

Ημερομηνία: 13-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”103323″ img_size=”full”][vc_column_text]Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Πατρών πολυμελής εγκληματική οργάνωση που επιδιδόταν συστηματικά σε απάτες και πλαστογραφίες και η οποία είχε απλώσει τα «δίχτυα της» και στην Ηλεία, με θύματα επιχειρηματίες από την Ανδραβίδα, τη Ζαχάρω και τα Λεχαινά. Τα μέλη της υποδύονταν υπαρκτούς ιατρούς ή φαρμακοποιούςκαι επικαλούμενοι έκτακτη ανάγκη δική τους ή συγγενών τους, ζητούσαν από τα θύματα να τους εξυπηρετήσουν με κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους υποδείκνυαν, λέγοντάς τους ότι θα τους τα επιστρέψουν τα λεφτά άμεσα.

Για να γίνουν πιο πειστικοί έστελναν στα θύματά τους, μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης ή e-mail, πλαστές αποδείξεις κατάθεσης. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 80 απάτες και το παράνομο περιουσιακό όφελός τους υπερβαίνει τις 140.000 ευρώ. Έχουν συλληφθεί τρία άτομα, ηλικίας 49, 42 και 36 ετών, και έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως άλλα 26.

Εις βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, είχε σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Πατρών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατ΄εξακολούθηση διάπραξης εξαπατήσεων και πλαστογραφιών.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot