«Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα»: Γυναίκες δημοσιογράφοι παρουσιάζουν στον Πύργο το νέο βιβλίο του Πάνου Σόμπολου
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”99606″ img_size=”full”][vc_column_text]
-40 υποθέσεις αποτρόπαιων εγκλημάτων με δράστιδες γυναίκες- δύο εξ αυτών στην Ηλεία
Το νέο βιβλίο του γνωστού αστυνομικού ρεπόρτερ και δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου «Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα», παρουσιάζουν στον Πύργο την επόμενη Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα , το βιβλιοπωλείο Κορκολής και οι Εκδόσεις Πατάκη, στο χώρο του βιβλιοπωλείου.
Στο βιβλίο του αυτό ο Πάνος Σόμπολος παρουσιάζει 40 υποθέσεις αποτρόπαιων εγκλημάτων με δράστιδες γυναίκες, είτε φυσικούς, είτε ηθικούς αυτουργούς ή συνεργούς. Εγκλήματα πάθους, εγκλήματα τιμής, περιουσιακών στοιχείων κλπ, όπως ο ίδιος τα έζησε ως αστυνομικός ρεπόρτερ τα 40 χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας. Κατ’ εξαίρεση, παρουσιάζει και υποθέσεις πιο παλιές για τις οποίες εκτελέστηκαν στην Ελλάδα και τρεις γυναίκες δράστιδες αποτρόπαιων εγκλημάτων. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται και δύο υποθέσεις εγκλημάτων που έγιναν στην Ηλεία και απασχόλησαν και τον τοπικό τύπο, με πανελλαδικό βεβαίως αντίκτυπο.
Η παρουσίαση στον Πύργο του νέου βιβλίου του Πάνου Σόμπολου θα είναι και αυτή… γένους θηλυκού και δημοσιογραφική υπόθεση, όπως ο ίδιος έχει επιλέξει για όλες τις κατά τόπους παρουσιάσεις που έγιναν ή θα ακολουθήσουν ανά την Ελλάδα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν (με αλφαβητική σειρά) οι:
Άννα Αγγελίδου, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Πρώτη»
Γιούλη Ηλιοπούλου, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Πατρίς»
Ράνια Τζαβάρα, δημοσιογράφος στο κανάλι ΟΡΤ TV
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ελένη Παπαδοπούλου, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Πρωινή».
Π. Σόμπολος: Εγκλήματα γένους θηλυκού που συγκλόνισαν την Ελλάδα
Ο ίδιος μιλώντας γι αυτό του το βιβλίο αναφέρει:
«Εγκλήματα γένους θηλυκού περιλαμβάνει το πέμπτο βιβλίο μου. Πρόκειται για γυναίκες όλων των ηλικιών που έφτασαν να εγκληματήσουν, για διάφορες αιτίες.
Το πρώτο έγκλημα με το οποίο ασχολούμαι διαπράχθηκε το 1931 και έγινε ακόμη και τραγούδι: “Καημένε Αθανασόπουλε, τι σου ’μελλε να πάθεις, από κακούργα πεθερά τα νιάτα σου να χάσεις”. Ακολουθούν δεκάδες άλλα εγκλήματα που έγιναν στην Αθήνα και σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Οι περισσότερες από τις ανθρωποκτονίες στις οποίες αναφέρομαι έχουν απασχολήσει για πολύ καιρό ή και χρόνια ακόμη την κοινή γνώμη. Ήταν εγκλήματα που πραγματικά συγκλόνισαν την Ελλάδα. Πρωταγωνίστρια είναι η γυναίκα, ως φυσική ή ηθική αυτουργός ή συναυτουργός, σε όλες τις ανθρωποκτονίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο: συζυγοκτονίες, παιδοκτονίες, μητροκτονίες και δολοφονίες άλλων προσώπων, για διάφορους λόγους. Πολλές από τις ανθρωποκτονίες αυτές φέρουν τον χαρακτήρα της εκδίκησης, του φοβερού πάθους, του αβυσσαλέου μίσους, και σχετίζονται με το χρήμα, τη ζηλοτυπία, τα περιουσιακά και άλλα ζητήματα. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις γυναίκες που εγκλημάτισαν είχαν λευκό ποινικό μητρώο, δεν είχαν απασχολήσει την Αστυνομία για το παραμικρό. Ήταν δηλαδή οι γυναίκες της διπλανής πόρτας.
Προσπάθησα να κάνω ακριβή περιγραφή και καταγραφή των πραγματικών γεγονότων ώστε τα επόμενα χρόνια να χρησιμοποιηθούν από τον ιστορικό του μέλλοντος χωρίς τον φόβο της ανακρίβειας».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]