FOLLOW US: facebook twitter

Εγκέφαλος:  Ο Σκηνοθέτης της Ζωής μας

Ημερομηνία: 02-04-2024 | Συντάκτης:

Μία συναρπαστική εκδήλωση για μαθητές και εκπαιδευτικούς  στο Πελόπιο  

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Μπαντούνειο Πολιτιστικό Κέντρο Πελοπίου, η εκδήλωση με θέμα «Εγκέφαλος, Ο Σκηνοθέτης της Ζωής μας» που  απευθυνόταν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σαν στόχο  είχε να φέρει στο προσκήνιο τον άκρως πολυσύνθετο κόσμο του εγκεφάλου, του οργάνου που διαμορφώνει το προσωπικό μας «εγώ» και σκηνοθετεί την ίδια μας τη ζωή. 

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα. Μαριγούλα Μαργαρίτη, Καθηγήτρια Φυσιολογίας Ανθρώπου & Ζώων, στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. 

 Η κα. Μαργαρίτη, με γλαφυρό και κατανοητό τρόπο, μύησε τα παιδιά στα μυστικά του εγκεφάλου, εξηγώντας τη λειτουργία του, τις δυνατότητές του, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τον προστατεύουμε. 

 Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία και συμμετείχαν ενεργά στο διάλογο που ακολούθησε, θέτοντας ερωτήσεις και μοιραζόμενοι τις σκέψεις τους.

 Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφήνοντας στους συμμετέχοντες γνώσεις, προβληματισμούς και τροφή για σκέψη. 

Aξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν δια ζώσης μαθητές και μαθήτριες από το Γενικό Λύκειο Πελοπίου, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Πελοπίου, και διαδικτυακά (με απευθείας μετάδοση), μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Πελοπίου.

Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε με σύντομο χαιρετισμό του Διευθυντή του σχολείου κ. Μπίρμπα Γεωργίου και αναφορά στο πλούσιο βιογραφικό, ερευνητικό έργο και δράσεις της προσκεκλημένης ομιλήτριας κας Μαργαρίτη, Καθηγήτριας Πανεπιστημίου Πατρών, από την Εκπαιδευτικό του σχολείου κα Βασιλική Μπίτσικα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Α. Χρυσανθακόπουλος, ο πρ, Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Δημητρέλλος, ο Δ/ντής του ΓΕΛ Πελοπίου Γ. Μπίρμπας, η Ευγ. Παπανικολάου Δ/ντρια  του Δημοτικού Σχολείου Πελοπίου, ο Δ. .Ρούγκας  Διευθυντής Γυμνασίου Πελοπίου, ο Π.. Αυγερινόπουλος Δ/ ντής του 4ου ΓΕΛ Πύργου, ο Αγ Λαμπρόπουλος  Δ/ντής του 1ου Γυμνασίου Πύργου και η Ν. Γιαννακοπούλου Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Πύργου. Επίσης αρκετοί εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Πελοπίου καθώς και από το 1ο ΓΕΛ Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος