FOLLOW US: facebook twitter

Εγκαινιάζεται το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Βάρδα την Παρασκευή

Ημερομηνία: 21-11-2018 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Με τις πιο φιλόδοξες προοπτικές ξεκινά στην Βάρδα του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης η λειτουργία Σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), το οποίο είναι και το μοναδικό σε ολόκληρη την περιοχή. Ένα σχολείο το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς δημότες, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να αποκτήσουν ισότιμο τίτλο του Γυμνασίου. Στη συνέχεια πολλοί απόφοιτοι συνεχίζουν στο Λύκειο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακολουθούν πανεπιστημιακές σπουδές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία και οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ήδη έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής 55 άτομα, γεγονός που δείχνει την επιτυχία του Σ.Δ.Ε.

Τα εγκαίνια του Σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) θα γίνουν την Παρασκευή 23-11-2018 στις 18.00 το απόγευμα.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Βαρδα έγινε μετά από εμπεριστατωμένο αίτημα του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης πριν ένα χρόνο και την αποφασιστική συμβολή των βουλευτών  Μάκη Μπαλαούρα και Δημήτρη Μπαξεβανάκη  που προώθησαν το θέμα και έφτασε μέχρι την υλοποίηση του. Είναι το μοναδικό τέτοιο σχολείο ανάμεσα στην Αμαλιάδα και την Πάτρα και ουσιαστικά καλύπτει τις ανάγκες τριών Δήμων.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, με συνολική διάρκεια φοίτησης 2 εκπαιδευτικά έτη. Απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου. Το πρόγραμμα σπουδών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης, διαθέτει πιο ευέλικτο περιεχόμενο, και έχει προσαρμοσμένη διδακτική μεθοδολογία και αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. Στόχος των Σ.Δ.Ε. είναι η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενίσχυση της προσωπικότητας και, τέλος, η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, που θεσμοθετήθηκαν στην Ελλάδα με τον νόμο 2525/97, αποτελούν Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 18 μήνες, συγκεκριμένα δύο εκπαιδευτικά έτη. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι 25ωρo και τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι: Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Αγγλική, Γλώσσα, Πληροφορική, Κοινωνική Εκπαίδευση, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Φυσικές Επιστήμες, Πολιτισμική – Αισθητική αγωγή.

Μία από τις καινοτομίες που περιλαμβάνονται στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι οι συμβουλευτικές υπηρεσίες από έναν Σύμβουλο Σταδιοδρομίας και έναν Σύμβουλο Ψυχολόγο σε κάθε σχολείο. Μαζί με την απόκτηση βασικών προσόντων και την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση των νέων τεχνολογιών, την εκμάθηση ξένης γλώσσας, και τη συμβουλευτική σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, που βελτιώνουν σημαντικά τις δυνατότητες πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων