FOLLOW US: facebook twitter

Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Ιστορικό άλμα στην παράλληλη εκπαιδευτική στήριξη: 7.500 προσλήψεις!

Ημερομηνία: 21-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας εξασφαλίστηκαν πρόσθετοι πόροι, πέραν των προγραμματισμένων, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την υποστήριξη όλων των μαθητών του γενικού σχολείου που χρειάζονται εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη.

Συγκεκριμένα, κατά το τρέχον σχολικό έτος έχουν πραγματοποιηθεί 5.913 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση και 1.592 προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και ειδικού βοηθητικού προσωπικού. Με τον αριθμό αυτό των προσλήψεων καλύπτεται σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων και στηρίζεται έμπρακτα η εκπαιδευτική καθημερινότητα των μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στο γενικό σχολείο.

Τέτοιος αριθμός προσλήψεων ήταν αδιανόητος στο παρελθόν. Αποδεικνύουμε έτσι το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησής μας για το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση όλων των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με αναπηρία. Η αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης είναι πια εμφανής και αδιαμφισβήτητη.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια, όπου υπάρχουν ακόμα σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση των σχολείων. Τώρα που η χώρα απαλλάχτηκε από τον βραχνά των μνημονίων, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να έχουμε σταδιακά σημαντικές βελτιώσεις σε όλες τις πτυχές του κοινωνικού κράτους.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – πρώην Υφυπουργός Παιδείας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος