FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και στην Α’ τάξη Δημοτικού

Ημερομηνία: 02-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Ξεκινούν από σήμερα οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στην Α’ Δημοτικού, με το Υπουργείο Παιδείας να δίνει αναλυτικές οδηγίες σε σχετικές εγκυκλίους που έχει εκδώσει.

Ανοίγει από σήμερα (1/3) η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας για το σχολικό έτος 2021-2022.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, η πλατφόρμα για τις εγγραφές ανοίγει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το Σάββατο 20/3/2021.

Παράλληλα, σήμερα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α’ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2021-2022, από 1 έως 20 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στη σχολική μονάδα με κάθε πρόσφορο τρόπο προς αποφυγή μετακινήσεων, όπως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή ταχυδρομείου.

Σε ό,τι αφορά τα Νηπιαγωγεία, σημειώνεται ότι εγγράφονται παιδιά που γεννήθηκαν το 2016 και το 2017, ενώ στην A’ τάξη του δημοτικού σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές και μαθήτριες που γεννήθηκαν το 2015.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Αναφορικά με τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, αυτά είναι:

  • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή.
  • Το Βιβλιάριο Εμβολίων ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
  • Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Σχετικά με τις εγγραφές στα Δημοτικά, αναλυτικά η εγκύκλιος εδώ.

Πηγή: neakriti.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος