FOLLOW US: facebook twitter

«Έφυγε» στα 86 του ο παιδίατρος Χαράλαμπος Τάγαρης

Ημερομηνία: 21-02-2024 | Συντάκτης:

Σήμερα στις 3μ.μ. η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πύργο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στο πένθος έχει βυθιστεί από χθες το πρωί η τοπική κοινωνία, στο άκουσμα του θανάτου του παιδιάτρου Χαράλαμπου Τάγαρη σε ηλικία 86 ετών.

O Χαράλαμπος Τάγαρης, ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς γιατρούς του Πύργου, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, με συνέπεια να επιβαρυνθεί η κατάστασή του και να νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όπου και απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο Χαράλαμπος Τάγαρης, ένας από τους πέντε επιστήμονες της αγροτικής οικογένειάς του, γεννήθηκε το 1938 στον Κακόβατο του δήμου Ζαχάρως. Τελείωσε το εξατάξιο τότε γυμνάσιο στη Ζαχάρω και στη συνέχεια σπούδασε Ιατρική στη Γερμανία, δουλεύοντας συγχρόνως κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης το 1968, υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό και επέστρεψε στη Γερμανία το 1970, όπου έλαβε την ειδικότητα της Παιδιατρικής το 1974. Οι σπουδές του συνεχίστηκαν με την απονομή διδακτορικού τίτλου το 1976 από το Μίνστερ (Munster). ενώ στη συνέχεια εργάστηκε για οκτώ χρόνια ως νοσοκομειακός ιατρός στη Γερμανία.

Το 1978 επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα και άσκησε το επάγγελμα του Παιδιάτρου ως ελεύθερος επαγγελματίας για τριάντα τρία χρόνια στον Πύργο. Άσκησε το λειτούργημα του ιατρού συνολικά για σαράντα τρία χρόνια στη Γερμανία και την Ελλάδα. Διατέλεσε Πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Μανωλοπούλειου Νοσοκομείου Πύργου περίπου πέντε χρόνια (1982-1986)

Επίσης ήταν Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου επί δέκα χρόνια. Δίδαξε μαθήματα Παιδιατρικής στις εθελόντριες νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού για τρία χρόνια.

Ήταν παντρεμένος με τη Φυσικό και πρώην Διευθύντρια του Λυκείου Βασιλακίου και Γυμνασίου Βουνάργου, Θεοδώρα Κοτσώνη, με την οποία απέκτησαν δύο γιους, τον Γιώργο, Ιατρό Γηριατρικής και Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης, που ζει και εργάζεται στη Γερμανία, και τον Ευγένιο Πολιτικό Μηχανικό, που είναι παντρεμένος με την Τάνια Τσαβδαρλή και ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο, από τους οποίους απέκτησε προ διετίας την εγγονή του, Μαρία.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 3μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου και η ταφή του θα γίνει στον Κακόβατο.

Η «Πρωινή» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot