FOLLOW US: facebook twitter

Εφικτή η κατασκευή της Περιμετρικής Πύργου

Ημερομηνία: 22-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Περιβάλλον

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”154664″ img_size=”full”][vc_column_text]ΠΥΡΓΟΣ ΑΛΦΕΙΟΣ


-Η «Πρωινή» αποκαλύπτει τις μελέτες για το τμήμα Πύργος-Αλφειός
-Αναλυτικά η διαδρομή και το πιθανό κόστος του έργου που έχει συμπεριληφθεί ως προαίρεση στην Ολυμπία Οδό


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


«Χρυσή» ευκαιρία παρουσιάζεται για την πόλη του Πύργου να αποκτήσει μια σύγχρονη Περιμετρική Οδό, μετά την απόφαση του υπουργείου Υποδομών να συμπεριλάβει ως προαίρεση στην τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης της Πατρών-Πύργου την κατασκευή του τμήματος Πύργος-Αλφειός, μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου.

Το θετικό για το συγκεκριμένο έργο είναι πως έχουν εκπονηθεί κατά το παρελθόν οι σχετικές μελέτες και δεν πρόκειται να ξεκινήσει από το μηδέν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.

Η «Πρωινή» σήμερα παρουσιάζει αποκλειστικά τις μελέτες που υπάρχουν για το συγκεκριμένο έργο, παραθέτοντας αναλυτικά τα στοιχεία για τη χάραξη, το πιθανό κόστος του και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την κατασκευή του.

Το οδικό τμήμα Πύργος-Αλφειός υπολογίζεται ότι θα έχει μήκος 13 χλμ, θα ξεκινά από τον βόρειο κόμβο του Βουνάργου, εκεί που θα ολοκληρώνεται η Πατρών-Πύργου και θα καταλήγει στη γέφυρα του Αλφειού. Ενδιάμεσα, ο δρόμος θα διασχίζει κάθετα τον δρόμο του Βουνάργου, θα συνεχίζει με νέα γέφυρα στον Ιάρδανο ποταμό και θα παρακάμπτει (από βόρεια) τις Τοπικές Κοινότητες του Αγίου Γεωργίου και του Λαμπετίου, όπου προβλέπεται η κατασκευή τούνελ.

Η διαδρομή προβλέπει διέλευση από τις Κολιρέικες Παράγκες και θα καταλήγει στη γέφυρα του Αλφειού, όπου προβλέπεται η κατασκευή Ανατολικού Κόμβου που θα έχει εισόδους-εξόδους προ την Εθνική Οδό Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας και προς την Εθνική Πύργου-Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανθρώπων του κλάδου, το κόστος χρηματοδότησης αυτού του έργου προσδιορίζεται σε τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», πριν από αρκετά χρόνια είχε ξεκινήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, ωστόσο η οικονομική κρίση και η διακοπή των εργασιών το 2011 «πάγωσε» αναπόφευκτα όλες τις διαδικασίες.

Όπως επισήμαναν έγκυρες πηγές στην «Πρωινή», η κατασκευή αυτού του οδικού τμήματος θα πετύχαινε την αποσυμφόρηση του Πύργου από μεγάλα και βαριά οχήματα, βελτιώνοντας αισθητά το κυκλοφοριακό, και θα μείωνε τα ατυχήματα.[/vc_column_text][vc_single_image image=”154663″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot