FOLLOW US: facebook twitter

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: Ικανοποίηση για τη δημιουργία Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Ινστιτούτου στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 24-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”225″ img_size=”full”][vc_column_text]Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου από το βήμα της Βουλής, αποδέχτηκε επί της ουσίας της την Τροπολογία που κατέθεσε μαζί με τους βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από τη σχετική ομιλία της στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για την ίδρυση Ινστιτούτου Γεωργικής Έρευνας, Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου, με έδρα την Αμαλιάδα, εντός του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Υπουργός διευκρίνισε ότι θα θέσει υπόψη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών την πρόταση, με θετική εισήγηση εκ μέρους του Υπουργείου, προκειμένου η Σύγκλητος να διατυπώσει γνώμη, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη και είναι η ώρα όλοι οι φορείς της Ηλείας σαν μια γροθιά να συνδράμουμε στην επιτυχή κατάληξη της υπόθεσης, με την υιοθέτηση της θετικής εισήγησης του Υπουργείου από τη Σύγκλητο. Το Ινστιτούτο στην Αμαλιάδα, με την ίδρυσή του θα αποτελέσει έναν ακαδημαϊκό, ερευνητικό φορέα μέσω του οποίου θα αναβιώσει το πρώην Ινστιτούτο Κοροίβου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τέλος ότι έχει την πεποίθηση πως η επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων του πρώην Ινστιτούτου Κοροίβου, μέσω της ίδρυσης Ινστιτούτου Γεωργικής Έρευνας, Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου, με έδρα την Αμαλιάδα, θα αποτελέσει ένα ισχυρό κεφάλαιο για την αδιαμφισβήτητη εδραίωση και βιωσιμότητα του Πανεπιστημιακού Τμήματος Γεωπονίας στην πόλη.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot