FOLLOW US: facebook twitter

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: Παρέμβαση στη συζήτηση για την Πατρών-Πύργου στη Βουλή

Ημερομηνία: 01-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη τοποθετήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κατά την οποία ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης ενημέρωσε τους βουλευτές από κοινού με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για την πορεία των συμβάσεων και της υλοποίησης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος.

Η βουλευτής αναφέρθηκε πρώτα από όλα στον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε για δεκαετίες ο Λαός της Ηλείας στον υφιστάμενο δρόμο, όπως άλλωστε έχει τονίσει επανειλημμένα και σε πολλές συνεδριάσεις της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής. Θύμισε ότι για το ζήτημα έχει χυθεί και πολύ μελάνι, με παραπληροφόρηση όμως τα 4 τελευταία χρόνια, καθώς η αντιπολίτευση και τα φιλικά προς αυτή ΜΜΕ προσπάθησαν να επενδύσουν στην τρομοκράτηση των πολιτών της Ηλείας, υποστηρίζοντας ότι αυτό το έργο δεν πρόκειται να γίνει και ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες, είτε γιατί έγιναν διαδοχικές εργολαβίες, είτε γιατί υπήρξε ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ κάποιου εργολάβου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, ο Υπουργός και οι υπηρεσιακοί παράγοντες έδωσαν όλες τις απαντήσεις για ένα προς ένα τα ζητήματα, αφήνοντας εκτεθειμένη για άλλη μια φορά την αντιπολίτευση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι κυβερνήσεις των οποίων κατάφεραν με τους χειρισμούς τους η Ολυμπία Οδός να σταματήσει τελικά στην Πάτρα, επανεντάσσοντας το κομμάτι νότια της Πάτρας γιατί δε συνέφερε τους μεγάλους εργολάβους.. Το έργο με τις παλινωδίες των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κινδύνεψε να καταντήσει ένας δρόμος με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση. Θυμίζω ότι τότε που πανηγύριζαν και έκοβαν κορδέλες μεταξύ τους, είχα θέσει ως η μοναδική τότε βουλευτής της αντιπολίτευσης και της Αριστεράς στην Ηλεία τα ζητήματα αυτά εισπράττοντας εκ μέρους τους το χλευασμό.

Οι πρώτες έξι από τις οκτώ συμβάσεις ήρθαν λοιπόν στη Βουλή, όπως είχε συμφωνηθεί στις συσκέψεις μεταξύ όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης και Υπουργείου και ακολουθούν σε λίγες μέρες και οι τελευταίες δύο. Τώρα πια μπορούμε να καθησυχάσουμε τους πολίτες της Ηλείας. Κατάλαβαν πλέον όλοι ότι αυτό το έργο θα υλοποιηθεί. Σε δύο μήνες από σήμερα θα ξεκινήσουν τα εργοτάξια, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου.

Μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν στη μέση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σήμερα να ξεκινήσει και αύριο με την επόμενη διακυβέρνηση να ολοκληρώσει το σημαντικότερο έργο υποδομών για την Ηλεία μας.

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη,

Bουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος