FOLLOW US: facebook twitter

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 06-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Από την επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, με τον Διοικητή κ. Χριπάτσιο Κώστα, τον Υποδιοικητή κ. Δουγιαρη Χρήστο και τον κ. Μητρόπουλο Χρήστο, αντιπρόεδρο του Σωματείου Πυροσβεστών νομού Ηλείας.

 

Επίσκεψη πραγματοποίησε η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και συζήτησε με τον Διοικητή κ. Χριπάτσιο Κώστα, τον Υποδιοικητή κ. Δουγιαρη Χρήστο και τον κ. Μητρόπουλο Χρήστο, αντιπρόεδρο του Σωματείου Πυροσβεστών νομού Ηλείας.

Ο Διοικητής της Υπηρεσίας κ. Χριπάτσιος Κώστας ενημέρωσε την βουλευτή για την καλή κατάσταση της Υπηρεσίας, αλλά και για τα ειδικά προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την ανάγκη επέκτασης της στέγασης των οχημάτων.

Από την πλευρά της η βουλευτής ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου με την μορφή τροπολογιών που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη βουλή, αλλά και την σύντομα επερχόμενη ρύθμιση για την ένταξη στο πλήρες ωράριο των πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης, όπως έχει ήδη προαναγγείλει η Υπουργός.

Με τις προαναφερθέντες τροπολογίες θεσπίστηκε η δυνατότητα άμεσης πρόσληψης προσωπικού τόσο σε πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης, όσο και σε μόνιμους πυροσβέστες και ρυθμίστηκαν θέματα αναφορικά με την Υγειονομική Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αναφορά έγινε από τη βουλευτή στην επιστροφή των αναδρομικών απο τις παράνομες κρατήσεις που έγιναν επί 65 μήνες από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,  σύμφωνα και με την σχετική πρωθυπουργική δέσμευση. Πυροσβέστες εν ενεργεία και συνταξιούχοι θα λάβουν, ανάλογα με τον βαθμό τους, χιλιάδες ευρώ έκαστος. Η τροπολογία έχει ψηφισθεί και η σταδιακή καταβολή των χρημάτων έχει ξεκινήσει.

Τέλος υπενθύμισε την μονιμοποίηση τον περασμένο Απρίλιο 2.186 πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης.

Η βουλευτής ευχαρίστησε την Διοίκηση της Υπηρεσίας και το Σωματείο των Πυροσβεστών δηλώνοντας αμέριστη την στήριξή της στο έργο του Σώματος, το οποίο εμπιστεύεται και τιμά, τονίζοντας την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλλουν οι Πυροσβέστες μας, γυναίκες και άνδρες  με αυτοθυσία πάντοτε στην πρώτη γραμμή του πυρός.

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot