FOLLOW US: facebook twitter

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Δραστική χρηματοδότηση δήμων

Ημερομηνία: 06-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση,  ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης με περικοπή  60% της  κρατικής χρηματοδότησης  και  πάγωμα των προσλήψεων από τα πρώτα χρόνια,  υποφέρει από  τεράστιες ελλείψεις  σε πόρους και  προσωπικό. Για την  διάλυσή της  δεν ευθύνονταν  μόνο τα μνημόνια, αλλά και οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που στόχευαν στην ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης.

Η σημερινή κυβέρνηση βάζει πρώτη προτεραιότητα την Τοπ. Αυτοδιοίκηση γιατί πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη χωρίς αποκέντρωση και ενίσχυση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής.

Γιαυτό, μετά από χρόνια περικοπών, αυξήθηκε  η χρηματοδότηση των ΟΤΑ ώστε η Αυτοδιοίκηση ισχυρή και ανεξάρτητη, πλαισιωμένη με τα απαραίτητα μέσα και τους ανθρώπους  να μπορέσει να  επιτελέσει αποτελεσματικά το έργο της.

Ο “Φιλόδημος”, ένα χρηματοδοτικό εργαλείο αποκλειστικά για τους ΟΤΑ,  έχει διαθέσει  για  τους δήμους και τις περιφέρειες  περισσότερα από 1,7 δισ. ευρώ, για την υλοποίηση βασικών υποδομών στην ύδρευση, την αποχέτευση, την αντιπλημμυρική προστασία.

Πρώτη φορά η Αυτοδιοίκηση βλέπει τόσο μεγάλη χρηματοδότηση στοχευμένη  σε πραγματικές ανάγκες. Ειδικότερα στην Δυτική Ελλάδα διατέθηκαν   συνολικά 52.735.680,22 ευρώ  και από αυτά : 13.051.363,82 ευρώ στην  Π.Ε. Ηλείας,   29.948.417,71 ευρώ στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και  9.735.898,69 στην Π.Ε. Αχαΐας.

Με τον τρόπο αυτό  και σε συνδυασμό με τις χιλιάδες προσλήψεις που έχουν ξεκινήσει, η Κυβέρνηση συστηματικά  αντιμετωπίζει  τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα των ΟΤΑ,  την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, σκοπεύοντας σταθερά  στην ενδυνάμωση της ισόρροπης, βιώσιμης και δίκαιηςανάπτυξης των δήμων της χώρας, την βελτίωση των υποδομών, την αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος